avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii bancare ale sotiei inainte de casatorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii bancare ale sotiei inainte de casatorie

Actuala mea sotie , in perioada primei casatorii, a facut un credit pe numele sau in anul 2003.Un an mai tarziu a divortat si fostul sot a ramas cu toate bunurile mobile si imobile.
Intrebare:
-in anul 2005 a fost contactata de o firma de recuperare care o anuntau ca nu s-a mai platit nimic din credit;ea i-a informat ca intre timp a divortat,ca toate bunurile au ramas la fostul sot etc.Problema este ca de atunci nu a mai fost contactata de nimeni;creditul nu cred ca a fost achitat.Spuneti-mi va rog , cum ar trebui sa procedam.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 21:40, 21 Octombrie 2011
Crisstin a scris:

Actuala mea sotie , in perioada primei casatorii, a facut un credit pe numele sau in anul 2003.Un an mai tarziu a divortat si fostul sot a ramas cu toate bunurile mobile si imobile.
Intrebare:
-in anul 2005 a fost contactata de o firma de recuperare care o anuntau ca nu s-a mai platit nimic din credit;ea i-a informat ca intre timp a divortat,ca toate bunurile au ramas la fostul sot etc.Problema este ca de atunci nu a mai fost contactata de nimeni;creditul nu cred ca a fost achitat.Spuneti-mi va rog , cum ar trebui sa procedam.
Multumesc.

Dvs. cum ati dori sa procedati, daca, timp de 8 ani de zile, sotia dvs.-debitoare, nu a fost "executata silit"???

Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Sincer , nu stiu ; de aceea am pus o intrebare aici pe forum.
Nu mai procedati in nici un fel. Datoria s-a prescris.
Va multumesc pt.raspuns.
Crisstin a scris:

Sincer , nu stiu ; de aceea am pus o intrebare aici pe forum.

Nu-i nici o suparare.:)

Ati primit raspunsul de la colega @adutescu.Imi cer scuze... cand v-am intrebat, cum ati dori sa procedati, am crezut ca, inainte sa postati, ati citit raspunsuri similare si ca intrebarea dvs. vizeaza aspecte cu privire la partaj sau o ipotetica achitare a debitului (cu titlu de exemplu-sa zicem ca doreati sa verificati daca fostul sot a achitat debitul)...

De regula, daca de la data declararii scadentei creditului, au trecut 3 ani (in acest timp termenul de prescriptie nu a fost intrerupt/suspendat), dreptul creditorului de a solicita debitul este prescris.

Discutii similare:
www.avocatnet.ro/content/cau...

Citez cateva recomandari din Regulamentul de postare:
"3.1. Înainte de a deschide un topic nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:

- apeleaza la functia de cautare a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat si sa gasesti deja raspunsul;

- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare."

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divor Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile mama unei prietene vrea sa divorteze.dar nu ar vrea sa fie prezenta la divort.se pote judeca in lipsa?cat timp poate sa dureze?cum se vor imparti bunurile?ei ... (vezi toată discuția)
Imputernicire ridicare salariu rrobert rrobert Imputernicirea scrisă pe care o dau sotului meu pentru a-mi ridica drepturile salariale trebuie autentificata la notariat sau este suficient sa fie semnata ... (vezi toată discuția)