avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Tipuri cheltuieli din capitolul de Proiectare si ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Tipuri cheltuieli din capitolul de Proiectare si Inginerie din Devizul General - obiective de investitii si lucrari de interventie

Ce tipuri de cheltuieli sunt incluse in capitolul de Proiectare si Inginerie din Devizul General pentru obiective de investitii si lucrari de interventie si care este limita de eligibilitate a acestora?

Nu gasesc raspunsul prin nici o H.G sau O.U.G si sunt disperat imi trebuie la un examen.Va rog sa ma ajutati!
Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:48, 24 Octombrie 2011
Cred ca asta este:

Hotărâre nr. 28/2008 din 09/01/2008
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 48 din 22/01/2008
privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii

[ link extern ]


ANEXA 4
METODOLOGIE
privind elaborarea devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii

CAPITOLUL 3 - Cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică.

3.3. Proiectare şi inginerie
Se includ cheltuielile pentru elaborarea tuturor fazelor de proiectare (studiu de prefezabilitate, studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi detalii de execuţie), pentru plata verificării tehnice a proiectării şi pentru plata elaborării certificatului de performanţă energetică a clădirii, precum şi pentru elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii acordurilor, avizelor şi autorizaţiilor aferente obiectivului de investiţie (documentaţii ce stau la baza emiterii avizelor şi acordurilor impuse prin certificatul de urbanism, documentaţii urbanistice, studii de impact, studii/expertize de amplasament, studii de trafic etc.).
Pentru lucrările de intervenţii la construcţii existente sau pentru continuarea lucrărilor la obiective începute şi neterminate, se includ cheltuielile efectuate pentru expertizarea tehnică.
Pentru lucrările de creştere a performanţei energetice a clădirilor ca urmare a modernizărilor/reabilitărilor, se includ cheltuielile pentru efectuarea auditului energetic.


Referitor la limita acestor cheltuieli, in Proiectul de Hotarare pe care o sa il gasiti aici

[ link extern ]

e scris mai detaliat si este precizata o limita a acestor cheltuieli, pe care in HG aprobata si publicata nu am mai gasit-o, cautati dvs.
Sper sa va fie de folos:


Calculul cheltuielilor de proiectare se face astfel: tarif proiectare(lei/oră) x nr. persoane x nr. ore, şi nu trebuie să depăşească 10% din C+M.



(C+M - constructii + montaj, un indicator tehnico-economic principal al investiţiei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studiul de prefezabilitate ysa23 ysa23 Buna ziua, As dori sa ma ajutati prin emiterea unui punct de vedere cu privire la urmatoarea speta: In discutie este un bun pe care doresc sa il ... (vezi toată discuția)
Taxa autorizatie de construire andr33apn andr33apn Buna ziua, Cum se calculeaza/interpreteaza taxa pentru autorizatia de construire in virtutea art.267, alin.(8) \" Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de ... (vezi toată discuția)
Fundamentare in legislatia europeana pentru hg 28/2008 danielleg danielleg Buna ziua! Poate cineva sa ma directioneze catre echivalentul in legislatia comunitara si/sau fundamentarea HG nr. 28/2008 pentru aprobarea ... (vezi toată discuția)