avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

Buna ziua!

Am inchiriat in urma cu 2 ani prin intermediul unei agentii imobiliare un apartament cu 2 camere. Contractul nu a fost incheiat prin notariat si nici inregistrat in alta parte. Mentionez ca reprezentantul agentiei avea imputernicire prin notariat din partea proprietarei, care locuieste in alta parte. Acesta a fost incheiat pe o perioada de 1 an si avea stipulat faptul ca in cazul in care nu se reziliaza va ramane valabil in continuare.
Anul trecut, a sosit in tara fiul proprietarei, cu care am incheiat, tot in baza unei imputerniciri notariale, un alt contract pe o perioada de 2 ani. Nici acesta nu este inregistrat in nicio parte.
Cu acesta am stabilit verbal ca valoarea chiriei sa ramana neschimbata, noi efectuand anumite imbunatatiri (geamuri termopan, aer conditionat), imbunatatiri care au fost efectuate si pentru care exista si chitante pe numele meu.
In ultimul timp am aflat ca in apartament au mai locuit si alte persoane care la un moment dat au fost evacuate din apartament cu ajutorul Politiei, nelasandu-i sa-si ia nici macar bunurile personale.
Intrebarea mea este daca ni se poate intampla si noua acelasi lucru avand in vedere ca acum are apartamentul cu imbunatarile facute, asa cum ne-am obligat. Mentionez ca avem toate utilitatile platite la zi precum si contravaloarea chiirlor (acestea avand ca baza chitante de mana)?
In cazul in care peste 2 luni, atunci cand soseste in tara fiul proprietarei, ne spune ca doreste sa reziliem contractul nu prea avem ce face, nu? Daca era undeva stipulat in contract ca se obliga sa mentina contractul 2 ani pentru ca noi facem imbunatatiri era in regula?
Oricum, nu cred ca ne putem trezi cu lucrurile in strada pur si simplu.
Credeti ca in momentul de fata se mai poate face ceva pentru a fi in siguranta?

Multumesc anticipat

Cu stima,
Cristina P.

Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:22, 19 Septembrie 2008
Contractul este valabil , chiar daca nu este incheiat la notar , fiind incheiat in forma consensuala , prin acordul de vointa al celor doua parti contractante.Intelegerea verbala nu are forta juridica , o asemenea intelegere trebuia expres prevazuta in contract .Dvs v-ati indeplinit obligatii prevazute in noul contract de inchiriere , anume plata chiriei la zi , mai mult de atat ati adus efectuat anumite imbunatatiri , pe care le puteti proba prin inscrisuri , respectiv prin acele chitante , si prin martori.
Vedeti daca este prevazut ceva cu privire la imbunatatirile aduse.
Exista vreo clauza in care este prevazuta rezilierea inainte de termen ?
Daca fiul proprietarei , cel imputernicit , doreste rezilierea contractului , el trebuie sa respecte clauzele contractuale prevazute in contractul de inchiriere .Cititi cu atentie clauzele contractuale cu privire la rezilierea contractului sau la incetarea acestuia.
Oricum exista posibilitatea sa primiti o notificare de reziliere a contractului , de asemenea exista un termen de preaviz de 3 luni, daca nu este mentionat altul ales de catre parti.
Nu va poate retine bunurile , daca ar savarsi un asemenea act ilicit , ar fi un abuz de drept , va puteti adresa organelor politiei judiciare cu o plangere penala prelabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias vs probleme create de proprietar nicu_nae68 nicu_nae68 Buna seara tuturor utilizatorilor acestui site. Am mare nevoie de sprijinul si ajutorul dumneavoastra pentru rezolvarea unei probleme intre mine pe ... (vezi toată discuția)
Este valabil in fata instantei contractul, daca chiriasul nu-l respecta? robby robby Am dat un apartament cu chirie, dar am facut doar un contract de mana intre noi, fara martori. Problema este ca intarzie mereu cu plata chirie iar acum sunt ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere dsorin dsorin Buna ziua, Pe data de 1 septembrie 2011 am incheiat un contract de inchiriere pentru un apartament cu 2 camere, pe durata unui an. Contractul nu este ... (vezi toată discuția)