avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de viata

buna seara.am si eu o antrebare:am facut o asigurare de viata si au trecut trei ani de atunci.abia acum mi-am dat seama ca nu am nici-un fel de contract semnat cu firma asiguratoare.ni s-a spus doar suma care i s-ar cuveni dupa moartea mea sotiei si suma care trebuie platita pe fiecare an.antrebarea este urmatoarea:an conditiile astea daca reziliem asa zisul contract care nu exista mai primim anapoi macar banii care i-am platit pana acum?multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: mariaadelina , utilizator 11:31, 22 Octombrie 2011
Cititi cu atentie contractul, contactati un agent al firmei pentru explicatii .
Nu puteti citi un contract pe care nu l-ati primit si nu va poate da explicatii un agent care nu a avut nicio tangenta cu dv.
In ceea ce priveste contractul de asigurare,numai forma scrisa este admisa ca proba.Nu este admisa proba cu martori in acest caz.
Ati primit chitanta atunci cand ati platit?
1. In caz de reziliere a unei polite de viata in mod sigur nu mai primiti toti banii inapoi ci doar o parte din ei si cu cat sunteti mai aproape de finalul contractului cu atat suma este maimare si invers.
2. Daca nu ati semnat o polita va fi greu sa dovediti ca ati avut cu ei un contract. Spuneti-mi daca macar ati pastrat chitantele din zilele cand ati achitat ratele?
3. Si ultima problema, asigurarea ati facut cu un inspector de asigurari din cadrul firmei respective sau cu un agent de asigurari?.
In niciun caz nu veti primi cat bani ati dat in cei 3 ani. De regula dupa 3 ani, contractul are valoarea de rascumparare cea mai mica si daca doriti rezilierea lui vi se acorda o mica parte din ce ati platit ca si prime de asigurare.Contactati asiguratorul pentru au va pune la dispozitie un duplicat al contractului.
da.am pastrat toate chitantele de pana acum ..asigurarea am facut-o cu un agent de asigurari.multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata Szel Szel Mi-am facut o asigurare de viata pe 20 de ani. In primii 2 ani daca nu as fi achitat primele de asigurare, societatea de asigurari ar fi procedat la rezilierea ... (vezi toată discuția)
Tzeparii de la ing asigurari bibicu_56 bibicu_56 am avut o asigurare de viata la ing asigurari. dupa 3 ani nu am mai putut achita politele de asigurare. agentul mi-a spus ca pot lua banii inapoi toti. asta ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani polita asigurare viata urseanamaria urseanamaria As dori un model de adresa catre o firma de asigurari de viata pt a recupera banii alocati asigurarii pana in acest moment. Multumesc. (vezi toată discuția)