Buna ziua.Ma numesc Silviu am 23 de ani si sunt din Pitesti.As avea si eu cateva intrebari daca nu deranjez.Acum vreo 11 ani,mama mea a vandut un pamant arabil lasat mostenire de parintii ei(cu titlul pe numele mamei mele) unor persoane.Acestia i-au platit dar nu au facut actele necesare instrainarii pamantului respectiv atunci,ci doar o procura facuta de mama pe numele fratelui celui care a cumparat pamantul in care se specifica faptul ca fratele acestuia are drept de semnatura asupra pamantului mamei mele in favoarea trecerii pamantului pe numele cumparatorului.Nici acum,dupa 11 ani nu au trecut pamantul pe numele lor,datorita faptului ca cei 2 frati s-au certat intre timp iar cel cu dreptul de semnatura nu a mai vrut sa-i semneze fratelui sau actele.In tot acest timp (11 ani),cumparatorul s-a folosit de acel pamant..Intrebarea mea este : Mai are vreo valabilitate acea procura,acum dupa 11 ani?Daca da....cat timp este valabila?Acel pamant este inca in proprietatea mamei mele? Va multumesc anticipat!
ContSters103772
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Procura este valabila pana la revocarea ei de catre mama dvs. Atat timp cat nu a fost incheiat actul de vanzare-cumparare, pamantul este in proprietatea mamei dvs.
Daca nu s a semnat actul de vanzare cumparare inseamna ca mama dvs este proprietara terenului. Nu prin procura se instraineaza un bun. Procura a fost data de mama dvs acelei persoane ca sa semneze in numele ei acel contract de vanzare cumparare. mama dvs putea revoca oricand procura in acest timp.Mandatul mai inceteaza si prin ducerea la indeplinire a mandatului, prin renuntarea mandatarului...
mandatul este valabil pana la revocare sau indeplinirea sa.
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs.As mai avea totusi vreo 3 intrebari,daca nu va deranjeaza ...Pentru revocarea acelei procuri de ce anume este nevoie?Este nevoie si de vreo semnatura a fratelui cumparatorului?Mama mea ar putea fi data in judecata,tinand cont de faptul ca nu au facut actele de vanzare-cumparare,dar totusi au platit acel pamant?Din nou,tin sa va multumesc anticipat!
Mama dvs trebuie sa mearga la notar si sa dea o declaratie de revocare a procurii. Prin acea declaratie revoca mandatul/procura data acelei persoane pentru acel act juridic, adica sa nu o mai reprezinte la vanzare. Nu este nevoie de mandatar. Aceluia i se va comunica revocarea procurii. Apoi mama dvs va putea perfecta dansa sau sa va mandateze pe dvs sa incheiati contractul de vanzare cumparare . Normal ca va pot actiona in instanta daca v au platit si actele nu s au perfectat.
Daca nu au un act scris din care sa reiasa promisiunea de vanzare (de exemplu un antecontract) nu pot face dovada acesteia in instanta. Dovada unei conventii nu se poate face cu martori.
Procura generala
Sebastian00
Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate.
Mi-a ... (vezi toată discuția)