avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mi-a făcut procură să îi vând apartamentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mi-a făcut procură să îi vând apartamentul și să îmi pot cumpăra eu altul, iar acum fratele meu mă amenință că mă lasă fără casă. Este posibil așa ceva?

Buna seara! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema. Mama mea, mi-a facut procura ca sa ii vand apartamentul si sa imi pot cumpara eu unul. Am vandut-o prin procura ei, cu semnatura, la notar , am luat banii si am pus o diferenta ca sa imi cumpar un alt apartament. Acum, fratele meu ma amentinta ca a discutat el cu nu stiu cine de prin oras si ca ma lasa fara casa. Este posibil asa ceva, atata timp cat eu am facut totul legal ? Mama este in viata si asa a ales ca sa vanda casa si sa nu ii dea lui nimic, ci sa imi dea mie. Va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti. O seara buna, Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Atata timp cat exista o procura notariala si aceasta este semnata la notar, actul de vanzare cumparare al caasei mamei s-a incheiat la notar, FRATELE poate sa faca orice dar nu sa va ia casa.
Discutii la marginea drumului nu inseamna lege.
Sfatuiti-l sa va dea in judecata daca are ceva de spus si daca este violent fizic sau verbal solicitati, in instanta, un ordin de protectie.
Mie imi este frica ca nu cumva si mama sa faca ceva acum , nu stiu , sa poata sa imi ia casa . Suntem in niste contradictii si ii pare rau ca mi-a oferit un apartament si vor sa imi faca rau ..De aceea, doresc sa stiu daca se mai poate face ceva acum, odata ce apartamentul este vandut prin procura si eu mi-am cumparat altul pe numele meu.
Deocamdata mama dvs. v-ar putea da in judecata, insa practic are sanse destul de mici de castig, in cazul in care se intampla asa ceva, angajati-va un avocat care sa va reprezinte in instanta.
Cat timp mama traieste face ce vrea cu banii ei. Dupa moarte daca insa este afectata cota de mostenire (rezervata) a fratelui, atunci poate sa va dea in judecata pentru ca mama v-a donat toti banii si l-a dezmostenit pe el. Asta daca fratele nu mai primeste altceva ca mostenire la moartea mamei. Deci pana la moartea mamei nu se va intampla absolut nimic, poate doar o mare cearta in familie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs ati fost imputernicita sa ii vindeti casa, insa banii sunt ai mamei, nu exita acte ca ar fi vrut sa va doneze suma, asa ca ii datorati mamei banii obtinuti. De cat timo stie ca ati vandut, acum cat timp ati vandut ?

Alte discuții în legătură

Mostenire inainte de deces ? camelys76 camelys76 Buna sunt nou pe forum. Intrebarea mea e: sunt plecat din tara de vreo 8 ani ,apartamentul care l-am avut era al mamei mele dar am platit jumatate la el in ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu bani de la parinti cristeo cristeo Buna ziua. Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema. Vreau sa cumpar un apartament. Sunt casatorita. Banii pentru apartament provin in mare parte de la ... (vezi toată discuția)
Act intre frati in vederea despagubirii partii mostenite DanaX11 DanaX11 Buna ziua, Imi cer scuze daca nu e locul potrivit unde sa intreb acest lucru, insa am nevoie rapida de o lamurire. Situatia este urmatoarea: In urma ... (vezi toată discuția)