avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INREGISTRARE FACTURA FARA BON FISCAL SAU CHITANTA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INREGISTRARE FACTURA FARA BON FISCAL SAU CHITANTA

SC "X" emite o factura fiscala pe baza unui bon fiscal (evidentiat ca nr si data in cuprinsul acesteia) unei SC "Y". Din varii motive, bonul fiscal se pierde sau se deterioreaza. Totusi, SC "Y" ia factura, fara bon fiscal cu gandul de a o introduce asa in contabilitate. Cum e posibil si care sunt riscurile de-o parte si de alta?

Cel mai recent răspuns: TIBIP_78 , utilizator 20:30, 22 Octombrie 2011
Puteti cere o copie a bonului fiscal, altfel riscati sa ramaneti cu sold neachitat la furnizorul respectiv.
Calitatea in care va scriu este de emitent al facturii. Problema este ca acel client are control de la Garda Financiara zilele astea. Eu detin un bon nefiscal atasat la exemplarul 2 al facturii (singurul lucru care difera la cele 2 bonuri este numarul acestora).
Exista posibilitatea ca acel bon fiscal sa fi ajuns la un alt client care s-ar putea sa se inregistreze cu el fara factura (fiind un bon de carburant cu o val. > 1000 lei). Ma gandesc sa nu am vreo problema...
Este raportul "Z" al zilei in care a a fost facuta plata de catre acesta. Faceti o copie dupa el sau dupa rola- martor ramasa la Dvs, in societate.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Casa de marcat are doua role, daca nu ma insel. Una care se da clientului, cealalta care se pastreaza. Cautati rola dvs si faceti copie bonului fiscal.
Asta l-am sfatuit si eu , sa caute rola-martor.:)

Alte discuții în legătură

Achizitie cu bonuri fiscale, factura emisa ulterior florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt intregistrarile contabile pentru situatia in care se achizitioneaza combustibil (pentru un TAF) pe baza de bonuri ... (vezi toată discuția)
Bonul fiscal obligatoriu daca tai chitanta si factura? ANCA_M ANCA_M LUCREZ IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR SISTEM RENT A CAR . PENTRU SUMELE INCASATE DE LA CLIENTI SE TAIE CHITANTA SI FACTURA PE BAZA UNUI CONTRACT INTRE FIRMA SI ... (vezi toată discuția)
Loteria bonurilor, inregistrare bonuri MariaRatiu MariaRatiu Buna. Am si eu o intrebare in legatura cu loteria bonurilor. Daca am inregistrat un bon pe contul meu, acelasi bon il poate inregistra si altcineva pe contul ... (vezi toată discuția)