avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INREGISTRARE FACTURA FARA BON FISCAL SAU CHITANTA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INREGISTRARE FACTURA FARA BON FISCAL SAU CHITANTA

SC "X" emite o factura fiscala pe baza unui bon fiscal (evidentiat ca nr si data in cuprinsul acesteia) unei SC "Y". Din varii motive, bonul fiscal se pierde sau se deterioreaza. Totusi, SC "Y" ia factura, fara bon fiscal cu gandul de a o introduce asa in contabilitate. Cum e posibil si care sunt riscurile de-o parte si de alta?

Cel mai recent răspuns: TIBIP_78 , utilizator 20:30, 22 Octombrie 2011
Da, aveti dreptate ... recunosc ... nu am citit pana la capat ce ati scris. :blush2:
Multumesc pt sfat. Practic sunt acoperit chiar daca vina este a mea.
Totusi, clientul mi-a transmis ca nu ar fi o mare problema deoarece el avea nevoie doar de factura!!! Stiu ca factura poate fi folosita fara bonuri fiscale la APIA pt. subventie agricultura, insa in contabilitate? Poate depune factura la APIA si sa nu se inregistreze cu ea in contabilitate?
Sigur ca nu poate, daca nu o are inregistrata in contabilitate. Dar nu inteleg de ce va framantati Dvs. atat. Ati emis factura, ati marcat incasarea pe casa de marcat.
Unde mai este acum problema?
Lipsa unor cunostinte temeinice intr-un domeniu provoaca neliniste.In cazul meu, faptul ca ma aflu in culpa deoarece am ratacit acel bon(cred pana la urma ca a ajuns la un alt client), coroborat cu Garda Financiara care ii verifica situatia contabila acelui client m-au facut sa-mi pun cateva intrebari, intrebari la care mi-ati raspuns.
Multumesc inca o data pt. timpul alocat...
Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie cu bonuri fiscale, factura emisa ulterior florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt intregistrarile contabile pentru situatia in care se achizitioneaza combustibil (pentru un TAF) pe baza de bonuri ... (vezi toată discuția)
Bonul fiscal obligatoriu daca tai chitanta si factura? ANCA_M ANCA_M LUCREZ IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR SISTEM RENT A CAR . PENTRU SUMELE INCASATE DE LA CLIENTI SE TAIE CHITANTA SI FACTURA PE BAZA UNUI CONTRACT INTRE FIRMA SI ... (vezi toată discuția)
Loteria bonurilor, inregistrare bonuri MariaRatiu MariaRatiu Buna. Am si eu o intrebare in legatura cu loteria bonurilor. Daca am inregistrat un bon pe contul meu, acelasi bon il poate inregistra si altcineva pe contul ... (vezi toată discuția)