SC "X" emite o factura fiscala pe baza unui bon fiscal (evidentiat ca nr si data in cuprinsul acesteia) unei SC "Y". Din varii motive, bonul fiscal se pierde sau se deterioreaza. Totusi, SC "Y" ia factura, fara bon fiscal cu gandul de a o introduce asa in contabilitate. Cum e posibil si care sunt riscurile de-o parte si de alta?
Multumesc pt sfat. Practic sunt acoperit chiar daca vina este a mea.
Totusi, clientul mi-a transmis ca nu ar fi o mare problema deoarece el avea nevoie doar de factura!!! Stiu ca factura poate fi folosita fara bonuri fiscale la APIA pt. subventie agricultura, insa in contabilitate? Poate depune factura la APIA si sa nu se inregistreze cu ea in contabilitate?
Sigur ca nu poate, daca nu o are inregistrata in contabilitate. Dar nu inteleg de ce va framantati Dvs. atat. Ati emis factura, ati marcat incasarea pe casa de marcat.
Unde mai este acum problema?
Lipsa unor cunostinte temeinice intr-un domeniu provoaca neliniste.In cazul meu, faptul ca ma aflu in culpa deoarece am ratacit acel bon(cred pana la urma ca a ajuns la un alt client), coroborat cu Garda Financiara care ii verifica situatia contabila acelui client m-au facut sa-mi pun cateva intrebari, intrebari la care mi-ati raspuns.
Multumesc inca o data pt. timpul alocat...
Cu stima!