avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... apel sau recurs ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

apel sau recurs ?

buna ziua, am si eu o nelamurire
sotul meu a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani cu suspendare sub supraveghere,Parchetul a afcut recurs la hotarare .Acum avocatul nostru a facut si el recurs prinvind schimbarea pedepsei doar suspendare fara supraveghere.Este ok?
Ce inseamna apelul la hotarare ? Trebuia sa facem apel? influenteaza cu ceva faptul ca am facut recurs si nu apel? Noi nu suntem nemultumiti de condamanare ba chiar f multumiti ,insa avocatul asa ne-a spus sa facem .
Vreau sa stiu ce este apelul si daca este o problema ca am facut recurs?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:38, 22 Octombrie 2011
Este in functie de infractiune. Pentru unele infractiuni, impotriva hotararii instantei de fond se formuleaza apel si impotriva hotararii din apel se poate formula recurs. Pentru alte infractiuni se formuleaza direct recurs.
Daca instanta care a judecat fondul este judecatoria, nu mai exista calea de atac a apelului, exista doar recurs.
Puteati sa nu mai faceti, dar nu strica. Conditiile de la suspendarea conditionata difera de cele sub supraveghere, ar fi bine sa se admita, dar nu mai conteaza. Important este ca sotul nu va executa pedeapsa in penitenciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pedeapsa valmar68 valmar68 Am avut o condamnare cu suspendare de 6 luni.In perioada de proba(2 ani si 6 luni)am comis o noua infractiune pentru care am fost condamnat la 6 luni si ... (vezi toată discuția)
Recurs - explicatie sentinta geo-vem geo-vem Dispus rejudecarea Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate cererile formulate de recurentul parte vătămată şi civilă M.N. şi recurentul inculpat D.S ... (vezi toată discuția)
Cai de atac picika picika buna diferenta intre fond,recurs,apel cum stiu fond-primul proces recurs-atacarea hotararii ce este apelul? (vezi toată discuția)