avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reprezentantul unui handicapat fizic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reprezentantul unui handicapat fizic

buna,

- unchiul meu e handicapat fizic (are ambele maini amputate de la antebrat)
Cum poate sa-si vanda lucuinta daca el nu poate sa semneze contractul de vanzare-cumparare?

multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:35, 22 Octombrie 2011
Solicitatii Autoritatii Tutelare desemnarea unui tutore.
am fost la primarie si ne-a zis ca nu se mai ocupa cu asa ceva, n0ea timis la juecatorie, judecatoria la notar, notarul iar la judecatorie.. nu mai inteleg nimic!
Solicitati la Primarie macar o curatela provizorie pt reprezentarea in fata autoritatilor statului si apoi chemati notarul la domiciliul persoanei cu dizabilitati. E intr-adevar mai simplu decat cu tutela.
are deja curator pe fratele lui dar notarul a zis ca nu poate semna curatorul in numele lui!
ca e vorba de instrainare de bunuri si curatorul nu are acest drept! e adevarat ce a zis notarul ?!!
Pai vedeti, eram sigur ca e ceva, de aia s-au eschivat la primarie, stiau ca au curator, acesta trebuie sa solicite numirea unui tutore cu drepturil depline asupra administrarii bunurilor mobile si imobile.

Alte discuții în legătură

Obtinera tutelei si curatelei pentr-o persoana adulta,alienata mintal(dementa mixa-alzheimer,gradul 1 de hadicaptor). paul101 paul101 Am inteles ca primul (si obligatoriu ?) pas este formularea unei cereri,catre Judecatoria de care apartine bolnavul, de punere a acesteia sub interdictie ... (vezi toată discuția)
Obținere curatelă pentru o persoană în vârstă de 84 de ani. cum poate fi protejată de o eventuală intenție de păcălire? mcnc mcnc Buna ziua, Sunt nepoata dupa frate, nu stau in aceeasi localitate cu unchiul. El are 84 de ani, cu sotia decedata si fara copii. Momentan sta la un centru ... (vezi toată discuția)
Vanzarea prin curator/tutore cielodellasera cielodellasera Buna ziua. Am o mica nedumerire. As dori sa stiu daca este valabila vanzarea unui bun imobil de catre un curator, care intamplator sau nu este si parintele ... (vezi toată discuția)