avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea prin curator/tutore
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea prin curator/tutore

Buna ziua. Am o mica nedumerire. As dori sa stiu daca este valabila vanzarea unui bun imobil de catre un curator, care intamplator sau nu este si parintele minorului cu privire la care s-a instituit curatela, bunul imobil apartinand minorului. In dispozitia privind instituirea curatelei se face mentiunea potrivit careia curatorul are dreptul sa instrineze bunul imobil al minorului, dispozitia fiind semnata de Primar.
Seful de serviciu al institutiei in care lucrez mi-a spus ca in cazul vanzarii unui imobil apartinand unei persoane pentru care s-a instituit curatela/tutela trebuie emisa o noua dispozitie de curatela/tutela in care sa fie numita o alta persoana care sa see ocupe de vanzare, adica o alta persoana decat curatorul/tutorele initial. Asa este? Ma poate ajuta cineva si cu articolul din Codul Civil? Din cate stiu eu tutorii nu pot cumpara bunuri de la persoanele aflate sub tutela lor, pana cand socotelile definitive ale tutelei nu sunt facute. Sa fie oare valabila aceasta regula si in cazul vanzarii?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:11, 19 Iunie 2011
Este valabila vanzarea . Notarul nu ar face un act anulabil cu buna stinta , va lua toate masurile sa fie in regula.
sunteti in eroare. din relatarea dvs rezulta ca curatorul poate instraina imobilul. nicidecum ca il cumpara dansul. curatorul poate vinde bunul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie de curator calytul calytul se mai da dispozitie de curator la primarie?sau trebuie sa ma adresez instantei?dar pentru reprezentant legal? (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)