avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dispozitie de curator
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dispozitie de curator

se mai da dispozitie de curator la primarie?sau trebuie sa ma adresez instantei?dar pentru reprezentant legal?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:52, 24 Ianuarie 2012
Curatela se stabileste prin instanta de tutela, nu de primarie. Instanta de tutela este cea de la domiciliul minorului sau a persoanei pentru care urmeaza a se institui curatela, completul specializat pe probleme de familie.
dar dispozitie de reprezentant legal? se poate da de primarie?
Eu nu am auzit pana acum de dispozitie de reprezentant legal. Se poate institui fie tutela, fie curatela, ambele prin instanta, primaria nu poate desemna un reprezentant legal si atat. Cu atat mai mult cu cat, in cazul tutelei/curatelei, reprezentantul legal este tutorele/curatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu se mai poate institui curatela de catre primarie? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu daca se mai poate institui curatela prin dispozitia primarului. Exista ceva zvonuri,dupa Noul Cod Civil ,cum ca s-ar institui ... (vezi toată discuția)
Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)
Curatela ContSters362803 ContSters362803 [b]Buna ziua! Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani are certificat de handicap, probleme neorologice mintale nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)