avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Plangere prealabila nesolutionare petitie in 30 de zile
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Plangere prealabila nesolutionare petitie in 30 de zile

In data de 23.09.2011 am solicitat unei primarii eliberarea unui certificat de urbanism pentru un teren intravilan (proprietate personala, intabulat) in scopul realizarii documentatiei cadastrale de dezmembrare in 3 loturi. Termenul legal de solutionare a petitiei a expirat si nu am primit raspuns la cererea in cauza. Am inteles ca in astfel de cazuri se actioneaza in instanta de contencios administrativ. Inainte de asta as dori sa stiu daca este necesar sa inaintez o plangere prealabila primariei, si ce temei juridic sa contina aceasta, din moment ce petitia mea nu a primit niciun raspuns scris. Cum ar trebui formulata aceasta plangere, ce alte documente ar trebui anexate, unde trebuie depusa efectiv si care este termenul legal de solutionare? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
valiflo, utilizator
Cel mai recent răspuns: valiflo , utilizator 22:21, 22 Octombrie 2011
Adresati-va sectiei de contencios administrativ de la Tribunalul din raza caruia domiciliati cu cerere de chemare in judecata.
Sigur nu este nevoie de plangere prealabila la primarie?
Faceti o cerere si la Primarie pe care o sa o intitulati plangere prealabila ,in care aratati ca nu vi s-a eliberat actul solicitat in termenul prevazut de lege.Apoi adresati-va instantei de judecata cu copia cererii pe care ati inregistrata-o la autoritatea publica dupa 30 de z ile de la depunerea ei..
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de trecere in intravilan ! caraybean caraybean La inceputul anului 2008, ian., am cumparat un teren extravilan. Persoana de la care cumparasem terenul ne-a"asigurat" ca se trece fara problema in intravilan; ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am achizitionat un teren langa centura bucurestiului, ... piesebuldo piesebuldo Buna ziua! Am achizitionat un teren langa centura Bucurestiului, in vederea construirii unui spatiu de depozitare, in zona fiind numeroase hale, dar si un ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)