In data de 23.09.2011 am solicitat unei primarii eliberarea unui certificat de urbanism pentru un teren intravilan (proprietate personala, intabulat) in scopul realizarii documentatiei cadastrale de dezmembrare in 3 loturi. Termenul legal de solutionare a petitiei a expirat si nu am primit raspuns la cererea in cauza. Am inteles ca in astfel de cazuri se actioneaza in instanta de contencios administrativ. Inainte de asta as dori sa stiu daca este necesar sa inaintez o plangere prealabila primariei, si ce temei juridic sa contina aceasta, din moment ce petitia mea nu a primit niciun raspuns scris. Cum ar trebui formulata aceasta plangere, ce alte documente ar trebui anexate, unde trebuie depusa efectiv si care este termenul legal de solutionare? Va multumesc.
Faceti o cerere si la Primarie pe care o sa o intitulati plangere prealabila ,in care aratati ca nu vi s-a eliberat actul solicitat in termenul prevazut de lege.Apoi adresati-va instantei de judecata cu copia cererii pe care ati inregistrata-o la autoritatea publica dupa 30 de z ile de la depunerea ei..