avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua! Am achizitionat un teren langa centura ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua! Am achizitionat un teren langa centura Bucurestiului, ...

Buna ziua!

Am achizitionat un teren langa centura Bucurestiului, in vederea construirii unui spatiu de depozitare, in zona fiind numeroase hale, dar si un cartier de locuinte la aprox 100 ml.
Terenul, conform certificatului de urbanism primit de fostul proprietar figureaza a fi intr-o zona de locuinte.
Avand in vedere faptul ca in imediata vecinatate a terenului sunt numeroase hale, am facut solicitare la Primarie de Puz, in vederea schimbarii destinatiei terenului de la zona de locuinte la spatiu de depozitare, adresa ce mi-a fost refuzata fara a fi introdusa in Consiliu.
Ulterior am depus o cerere de certificat de urbanism pt a putea construi un garaj/ spatiu de depozitare, cerere ce mi-a fost iarasi refuzata.
Mentionez ca am solicitat de la cadastru , cartea funciara de la terenurile pe care au fost construite spatii de depozitare, situate pe aceeasi parcela cu terenul achizitionat de mine si am observat ca au primit autorizatie pt spatiu de depozitare/showroom si birouri.

Ce pot sa fac in aceasta situatie, in care legea nu se aplica in mod egal pt toti cetatenii?
Cum poate cineva la cativa metri de terenul meu sa obtina autorizatie de constructie iar eu nu pot obtine?

Cel mai recent răspuns: piesebuldo , utilizator 01:15, 1 Aprilie 2021
Nu puteți prezenta dlecat prin instanta, contestând respingerea cererii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Trebuie sa formulati plangere prealabila impotriva refuzului nejustificat de a vi se emite certficatul de urbanism.

Plangerea prealabila este obligatorie, conform Legii 554/2004, lipsa acesteia avand drept efect respingerea actiunii in instanta ca fiind prematur formulata.

Dupa formularea plangerii prealabile, depuneti cerere de chemare in judecata in contencios administrativ si solicitati instantei sa pronunte o hotare judecatoreasca prin care sa dispuna obligarea primarie la eliberarea certificatului de urbanism si repararea pagubei produse prin refuzul nejustificat de a emite certificatul de urbanism.

Art. 8 din Legea 544/2004 prevede ca:
”Persoana vătămată într-un drept recunoscut de lege sau într-un interes legitim printr-un act administrativ unilateral, nemulțumită de răspunsul primit la plângerea prealabilă sau care nu a primit niciun răspuns în termenul prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), poate sesiza instanța de contencios administrativ competentă, pentru a solicita anularea în tot sau în parte a actului, repararea pagubei cauzate și, eventual, reparații pentru daune morale. De asemenea se poate adresa instanței de contencios administrativ și cel care se consideră vătămat într-un drept sau interes legitim al său prin
nesoluționarea în termen sau prin refuzul nejustificat de soluționare a unei cereri, precum și prin refuzul de efectuare a unei anumite operațiuni administrative necesare pentru exercitarea sau protejarea dreptului sau interesului legitim.”
Se poate sa imi recomandati un avocat din Judetul Ilfov?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrstiv. caut avocat cu experienta emilia ionescu emilia ionescu Care este procedura de chemare in contencios administrativ a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru refuzul tacit de cetcetare a dosarului ... (vezi toată discuția)
Plan urbanistic de detaliu rrodica rrodica Se poate ataca in contencios administrativ un plan urbanistic de detaliu, care in acest moment este doar la faza de plan, afisat pe site primarie, adica inca ... (vezi toată discuția)
Lipsa de raspuns la cerere scrisa muresanflaviu muresanflaviu Va scriu cu rugamintea de a ma sfatui ce sa fac. Sunt medic chirurg, salariat al unei institutii sanitare. Pe data de 22.08.2013, impreuna cu alti 4 colegi, am ... (vezi toată discuția)