avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de calomnie

M.I din municipiul Piatra-Neamt,in seara zilei de vineri spre joi,intr-o discutie amicala i-a reprosat lui A.I in centrul orasului de fata cu fratele lui M.I ca A.I ar fi informator la politie datorita faptului ca i se pare ca A.I ii pune prea multe intrebari despre viata personala.Acum A.I doreste sa-l actioneze in instanta pe M.I intrucat primul se considera lezat de spusele lui M.I.Ce cai de atac are A.I impotriva lui M.I?si ce sansa exista de a se materializa aceasta complicata speta?

va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
avocat33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pirlici Valeria , Avocat 15:21, 22 Octombrie 2011

Banuiesc ca a fost intr-o seara de joi spre vineri :)

Calomnie este atunci cand cineva spune despre altcineva lucruri neadevarate in public, adica sa auda cel putin 2-3 persoane.
Din punctul meu de vedere nu este calomnie in speta dvs si sansele la un proces civil sunt destul de slabe pentru ca partea vatamata va trebui sa dovedeasca ca i s-a adus un prejudiciu de imagine prin presupusa calomniere.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
asa este joi spre vineri :))graba strica treaba,multumesc,totusi,infractiunea de calomnie mai este sau nu incriminata?NU SUNT PENALIST de aceea intreb.
Calomnia nu mai este incriminata de legea penala. Numai pe taram civil se poarta "batalia" :)
Calomnia nu mai face parte din infractiunile prevazute de dreptul penal, este greu de dovedit si din acest motiv va trebui sa fiti prevazator cu afirmatiile pe care le faceti in viitor. In civil sansele sunt minime............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C a l o m n i a Blasim Blasim Care mai este situatia infractiunii de calomnie ? Pt ca, fara suparare, nu mai am rabdare sa caut pe net raspunsuri. (vezi toată discuția)
Calomnie - este valid? athelia4444 athelia4444 Buna ziua. Am o cunostinta care lucreaza in domeniul vanzarilor. Dupa ce a plecat de la un institut, acesta a primit telefon de la administrator, care l-a ... (vezi toată discuția)
Care este incadrarea juridica? ester456 ester456 Am fost acuzata ca am agresat o persoana,aceasta are martori mincinosi dar politia de proximitate a cerut persoanelor in cauza (si cel vinovat si cel ... (vezi toată discuția)