Buna ziua,
O societate comerciala vrea sa concedieze un salariat potrivit art. 65(1), acesta sa poata sa beneficieze de somaj pe urma.
Din cate stiu, pasii de urmat sunt
1. decizia asociat unic desfiintare post
2. instiintare salariat de desfintare post cu preaviz de min. 20 zile
3.emiterea deciziei de desf la expirarea preavizului.
Mentionez ca societatea mai are o persoana angajata pe acelasi post, respectiv maistru constructii, la fel cu cel care va fi concediat. Este vreo problema in concediere?
Si as dori sa imi spuneti ce se scrie in decizia asociatului unic, respectiv in instiintarea catre salariat?
Va multumesc.
2. - Daca sunt doua posturi de maistru constructii, in decizia de desfiintare a postului se poate specifica faptul ca in urma analizelor facute se considera ca un post este suficient pentru desfasurarea activitatii.
- De asemenea in decizie se vor scrie citeriile care au stat la baza concedierii maistrului X si nu a maistrului Y.
Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) termenul in care poate fi contestata
d) instanta judecatoreasca la care se contesta.
In cadrul concedierilor individuale nu este obligatorie mentiunea cu privire la criteriile de evaluare ...
1. Exista posibilitatea acordarii unor salarii compensatorii pentru persoanele concediate pentru motive care nu ţin de persoana lor , dar numai daca acordarea acestora este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului si/sau in Reg.Intern al acestuia.
2. Instanta competenta este Tribunalul in raza caruia domiciliza reclamantul ... salariatul concediat, in speta.
Concediere
car-men
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema:
Un salariat este concediat deoarece firma nu prea mai are de lucru iar el este unul dintre cei mai slabi. I se face ... (vezi toată discuția)