avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara de piese
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara de piese

Buna ziua ,sunt inregistrat in ROI si am achizitionat din Ungaria de la o firma (care e inregistrata si ea in ROI ) piese auto in valoare de 1365 euro .Unde trec in decontul de tva aceasta factura?
Cel mai recent răspuns: Stefania26 , utilizator 18:45, 22 Octombrie 2011
Buna ziua, valoarea facturii o treceti la randurile 5 ; 5.1 ; 17 si 17.1 (achizitii intracomunitare de bunuri pentru care cumparatorul este obligat la plata TVA (taxare inversa), din care:). Bineinteles, factura o treceti si in declaratia 390 la achizitii intracomunitare.
Adica trebuie sa platesc tva aferent acestei facturi de 24 %???:O
Nu trebuie sa platiti TVA. Cele doua sume se compenseaza.
Va multumesc pentru raspuns.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziþie intracomunitarã de rãpiþã boda_meli boda_meli Buna ziua, Am o achizitie intracomunitara de rapita, pe factura scrie vanzare cu drept de deducere, TVA+ul se plateste de client. Fiin vorba de cereale, ... (vezi toată discuția)
Avans aic factura proforma mirelanicola.72 mirelanicola.72 In data de 29.09 o sc achita unei sc din Ungaria (ambele sc inregistrate in ROI) un avans, conform unei facturi proforma, de 2980 euro. La data de 17.10, sc ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)