avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achiziþie intracomunitarã de rãpiþã
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achiziþie intracomunitarã de rãpiþã

Buna ziua,
Am o achizitie intracomunitara de rapita, pe factura scrie vanzare cu drept de deducere, TVA+ul se plateste de client.
Fiin vorba de cereale, aceasta achizitie se inregistreaza cu taxare inversa?
Va multumesc anticipat,
Melania
Cel mai recent răspuns: Vasile Popa , Consultant fiscal 16:31, 26 Septembrie 2011
Orice achizitie intracomunitara intre 2 parteneri platitori de tva se inregistreaza cu taxare inversa, pt ca asa cum prevede art 132 1, alin 1 "(1) Locul achiziţiei intracomunitare de bunuri se consideră a fi locul unde se găsesc bunurile în momentul în care se încheie expedierea sau transportul bunurilor."

Pt ca v-au facturat fara tva, banuiesc ca sinteti inregistrati in ROI.

Inregistrati in decontul 300 la rindul 5, 5.1, 17, 17.1.
Depuneti decl 390 pina in 25 luna urmatoare. Daca sinteti platitor de tva trimestrial trebuie sa treceti la perioada lunara.

La vinzare aplicati masurile de simplificare (taxare inversa), cu respectarea prevederilor art 160 din codul fiscal (aceste masuri de simplificare se aplica numai in interiorul tarii asa cum prevede alin 5).
daca sunteti platitor de TVA, achizitia pe care spuneti ca o realizati se incadreaza ca si achizitie intracomunitar[, deci nu aveti obligatia sa platiti TVA furnizorului din alt stat membru.
In momentul livrarii de catre dvs. facturarea se va realiza ca si pentru rapita achizitionata din tara sau productie proprie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizor fara cod valid de tva boda_meli boda_meli Buna, Firma din Romania, platitoare de TVA, achizitioneaza servicii de transport de la un furnizor din Ungaria. Furnizorul nu are cod valid de TVA. Prestarea ... (vezi toată discuția)
Intrebare rodicasuta53 rodicasuta53 Firma A din Romania cumpara marfa de la firma B din Ungaria,marfa pe care o vinde la firma C tot din Ungaria,precizez ca marfa nu intra in Romania,intrebarea ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)