avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Publicare carte. Contract de editare sau contract de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Publicare carte. Contract de editare sau contract de prestãri servicii?

Buna ziua
1. Va rog sa ma lamuriti daca in cazul in care ofer spre editare, tiparire si distributie o carte la care eu sunt autorul si in care eu platesc costul tiparirii, folosesc un contract de editare sau de prestari servicii?
2. Daca de comun acord cu editura aceasta nu are pretentii la nici un fel de profit (eu am facut toata munca editoriala, dar m-am folosit de brandul editurii , de isbn-ul si cip-ul furnizate de ea) e in regula? Cum formulez in contract?
3. Fiind autor, dar si simpla persoana fizica, cum voi fi platit de catre editura -daca contractul va fi de prestari servicii - dupa ce aceasta primeste banii de la distribuitori: ca autor cu impozit de 10% la sursa sau ca persoana fizica cu impozit de 16%?
Va multumesc anticipat!
1,2 Am convingerea ca din punctul de vedere al editurilor va trebui intocmit un contract de editare ce va contine clauze clare cu privire la conditiile de plata. Daca editura nu are nici-o pretentie, clauza cu privire la acest aspect trebuie formulata ca atare.
3. Urmand linkul de mai jos veti afla toate informatiile referitoare la plati si impozite ce deriva din drepturile de autor.
www.avocatnet.ro/content/art...
O lista cu edituri:
[ link extern ]
Publicarea de carte cu ISBN:
[ link extern ] /
O invitatie pentru publicarea de carte pentru autori:
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune neexcusiva, drepturi de autor, impozit DeliaPetrescu DeliaPetrescu Buna ziua, am un SRL prin care tiparim carti in regia autorilor. Practic noi nu functionam ca o editura. Desi furnizam toate serviciile de editare carte ... (vezi toată discuția)
Drept de autor publicare carte - condiþii de publicare bebibebo bebibebo Sunt persoana fizica. Am scris o carte pe care o public cu ajutorul unei edituri. tehno-redactarea am facut-o singura, editura ocupandu-se numai de tiparirea ... (vezi toată discuția)
Editurã ºi drepturi de autor Lepidus Lepidus Bună ziua. Problema mea este următoarea: recent, o editură mi-a publicat o carte pe care mi-a expediat-o la domiciliu în câteva exemplare. Fiind ... (vezi toată discuția)