1. Pana la 01 10 2008 beneficiez de somaj iar maine am fost chemata la un interviu.Daca voi fi angajata in cat timp trebiue sa anunt Agentia pentru ocuparea fortei de munca cu privire la noul job?Ce se intampla daca nu anunt avand in vedere ca mai am doar o luna de somaj?pe 23.10.08 trebuie sa ma prezin la somaj pentru viza.
2. Bonurile de masa se acorda in functie de ce criterii?
3.La un job care presupune ture de noapte se adauga la salariu spor de noapte sau nu este obligatoriu ,angajatorul putand da doar un salariu fix?
1. Noul dvs. angajator trebuie sa declare locul vacant la ALOFM (somaj) iar dvs. terbuie sa mergeti la ALOFM sa luati repartitie. In acest moment ei verifica si vad ca sunteti in somaj cu indemnizatie si fac operatiunile necesare.
2. Tichetele de masa se acorda, de regula, cate unul pe zi lucratoare.
3. Angajatorul are un Contract colectiv de munca si/sau un Regulament intern in care este specificat daca salariul negociat cuprinde sau nu si sporul de ore de noapte. Daca nu-l cuprinde, acesta este de 25% (conf.CCMUNN 2007-2010).
Persoanele carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
Somaj
ContSters116232
Buna ziua, acum o saptamana am depus actele de somaj si intre timp am gasit sa ma angajez.Trebuie sa ma duc sa intrerup somajul sau se intrerupe automat cand ... (vezi toată discuția)