avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna seara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna seara

am si eu o intrebare!sotul meu a primit certificat de mostenitor in urma decesului tatalui,iar mama sa primind uzufruct viager.vreau sa stiu daca dupa moartea mamei sale fratele lui se mai poate baga sa mai ceara ceva?
multumesc
Cel mai recent răspuns: anutza_vio , utilizator 23:15, 22 Octombrie 2011
Daca mama este coproprietara pe imobil dupa moartea sa se va imparti mostenirea dupa mama.Daca mama a vandut partea sa sotului dvs atunci nu mai sunt bunuri in masa succesorala viitoare a mamei.
Sa o luam de la inceput.

Cati copii are tatal sotului dvs?
Fratele sotului nu este mostenitor si el? A renuntat sau este strain de mostenire?

Detailati
:-/:-/ Prezentati mai detaliat situatia. Cum se a ajuns sa primeasca mama uzufructul, de ce fratele nu a participat la mostenire. In ce consta mostenirea, etc.
tatal sotului are doi copii ,sotul meu si incs un frate care a primit si el la randul lui ceva ,el a renuntat la partea lui din apartament dar cu greu si de aceea am intrebat daca se mai poate baga la apartament dupa moartea mamei sale?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
anutza_vio, utilizator
Deci apartamentul nu era dobandit in timpul casatoriei cu soacra dvs? Era bun propriu al socrului? Daca era bun propriu la moartea mamei sotului dvs uzufructul se stinge si sotul dvs are proprietatea deplina. Daca bunul e comun soacra dvs are si ea 1/2 la care va vceni la mostenire si cumnatul dvs, daca nu va renunta si la mostenirea mamei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager d_cristina23 d_cristina23 Buna Ziua! Am si eu o intrebare. Dupa moartea tatalui sotul meu, impreuna cu cei 2 frati si mama lui au mostenit de la tatal lor apartamentul in care au ... (vezi toată discuția)
Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama marryradu marryradu Buna seara. Mama mea a decedat pe 23.1.2022 si eu cu fratele meu suntem singurii mostenitori. Eu am handicap grad2 si pensie de boala. Diagnosticul epilepsie, ... (vezi toată discuția)