avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Succesiune mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Succesiune mama

Buna seara. Mama mea a decedat pe 23.1.2022 si eu cu fratele meu suntem singurii mostenitori. Eu am handicap grad2 si pensie de boala. Diagnosticul epilepsie, depresie, tulburare organica de comportament. Fratele meu ma ameninta ca sa renunt in favoarea lui la succsiune si ca ma lasa in casa pana mor, daca moare el ii revine fiului lui . El vrea sa raman in casa pana mor si dupa moartea mea si a fratelui sa ii ramana apartamentul in care stam amandoi fiului lui. Eu nu pot fi sigura ca daca renunt la partea mea fratele meu nu ma interneaza in azil la nebuni ca sa mor acolo. Eu vreau sa se faca dreptate si sa avem jumatate jumatate. Fratele ma ameninta ca daca nu fac ca el ma baga in tribunal si vrea sa ma inchida. Ce solutie am:? Cum sa procedez cu fratele meu? Ce ma sfatuiti? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 04:00, 24 Iulie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca renuntati la mostenire , va da afara în strada.
Dezbateti succesiunea si apoi donati partea dvs fiuui rezervandu-va drept de uzufruct sau incheiati cu unul din ei, contract de întreținere , pastrand drept de uzufruct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune/ schimb apartamente rosetta rosetta Buna ziua, am urmatoarea speta: un frate si o sora ai caror parinti traiesc. Parintii au un apartament cu trei camere, fata lor unul cu doua. Parintii vor sa ... (vezi toată discuția)
Sucesiune ContSters220771 ContSters220771 Buna ziua problema mea este urmatoarea noi suntem trei frati, parintii mei doresc sa lase mostenire casa fratelui mai mic,eu si fratele mijlociu suntem de ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)