avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptare tacita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptare tacita

Buna seara...

Poate fi considerata accepatare tacita luarea unui telefon fix ,a unui televizor dintr-un imobil care face parte din mostenire precum si plata unei facturi de energie electrica de catre un mostenitor rezervatar ?
Multumesc

o zi buna
Cel mai recent răspuns: tinus , utilizator 02:31, 23 Octombrie 2011
Da.
Nu cred ca este de ajuns. Depinde si de ce judecator veti avea.
Depinde... Lucrurile au fost luate inainte sau dupa deces? Au apartinut defunctului?
Au fost luate pentru ca cel care le-a luat a considerat ca-i apartin in calitate de mostenitor al defunctului?
A participat cumva si la plata cheltuielilor de inmormantare?
tinus a scris:

Buna seara...

Poate fi considerata accepatare tacita luarea unui telefon fix ,a unui televizor dintr-un imobil care face parte din mostenire precum si plata unei facturi de energie electrica de catre un mostenitor rezervatar ?
Multumesc

o zi buna



Fapta poate avea semnificatii multiple ...
In astfel de cazuri analizele se fac in concret...
Poate fi vorba si de un furt si de un act de acceptare a mostenirii...
E adevarat ca ar conta ce judecator va judeca cazul dar depinde mai mult de avocat ...
Nu stiu cat de mult conteaza judecatorul intrucat argumentatia conteaza cel mai mult si aceasta nu este facuta de judecator... ci de avocat...
situatia este astfel :in urma defunctului au ramas 3 copii din care 1 a fost instituit prin testament legatar universal si a acceptat expres mostenirea ,cel de-al doilea a savarsit faptele mai sus prezentate iar cel de-al treilea nu cred ca a acceptat in vreun fel mostenirea.

Alte discuții în legătură

Legatul universal Antik Antik '' Legatul Universal'' confera dreptul [i]legatarului universal[/i] de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ... (vezi toată discuția)
Testament so2ro so2ro Buna ziua, O familie are 3 copii. Tatal e decedat, ramane doar mama cu cei 3 copii. Nu se face succesiunea dupa moartea tatalui. Mama lasa prin testament ... (vezi toată discuția)
Executare silita - obligatia de achitare a creditului de catre sora decedatei Alexandrarares Alexandrarares Buna ziua. O doamna a decedat anul trecut.Nu a fost casatorita,nu a avut copii.Nu a detinut absolut nimic pe numele ei.A avut in schimb doua credite la ... (vezi toată discuția)