avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptare tacita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptare tacita

Buna seara...

Poate fi considerata accepatare tacita luarea unui telefon fix ,a unui televizor dintr-un imobil care face parte din mostenire precum si plata unei facturi de energie electrica de catre un mostenitor rezervatar ?
Multumesc

o zi buna
Cel mai recent răspuns: tinus , utilizator 02:31, 23 Octombrie 2011
Nu cred ca este de ajuns pentru a putea considera ca a acceptat tacit mostenirea. Depinde, asa cum a spus si colegul Laconschi atat de ce avocat va avea cat si de judecator.
tinus a scris:

situatia este astfel :in urma defunctului au ramas 3 copii din care 1 a fost instituit prin testament legatar universal si a acceptat expres mostenirea ,cel de-al doilea a savarsit faptele mai sus prezentate iar cel de-al treilea nu cred ca a acceptat in vreun fel mostenirea.


Faptele de mai sus trebuiau savarsite in scopul de a accepta mostenirea.In functie de acest aspect instanta va putea stabili...
Presupun ca sunteti avocat intrucat intelegeti exact ce sa intrebati.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu sunt student an 4 drept,iar problema ma preocupa pentru ca cel ce a acceptat expres este chiar tatal meu . multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
tinus, utilizator
Si presupun ca aveti interesul ca tatal dvs. sa fie singurul mostenitor. Exista sanse ca respectivele actiuni sa nu fie considerate actiuni de acceptare tacita a mostenirii.
exact.in acest moment sunt faza dezbaterii pe cale notariala.Oricum tatal meu nu va fi de acord cu impartirea pe cote parti conform rezervei succesorale mai ales ca sunt semne ca nu au acceptat mostenirea
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
tinus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legatul universal Antik Antik '' Legatul Universal'' confera dreptul [i]legatarului universal[/i] de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ... (vezi toată discuția)
Testament so2ro so2ro Buna ziua, O familie are 3 copii. Tatal e decedat, ramane doar mama cu cei 3 copii. Nu se face succesiunea dupa moartea tatalui. Mama lasa prin testament ... (vezi toată discuția)
Executare silita - obligatia de achitare a creditului de catre sora decedatei Alexandrarares Alexandrarares Buna ziua. O doamna a decedat anul trecut.Nu a fost casatorita,nu a avut copii.Nu a detinut absolut nimic pe numele ei.A avut in schimb doua credite la ... (vezi toată discuția)