In iulie s-a inregistrat la a Judecatorie dosarul de micsorare pensie de intretinere, de catre avocata fostului meu sot. Eu am trimis intampinarea si la primul termen, pe 18.08 s-a dispus amanarea pentru a se comunica intampinarea. La urmatorul termen, pe 16.09 s-a dispus amanarea la cererea avocatei lui, pentru a se comunica aceeasi intampinare clientului ei. Pe 10.10 eu am trimis la Judecatorie dovezi noi, care aparusera intre timp si am rugat si sa se ceara veniturile pe ultimele 6 luni la angajatorul din strainatate si am trimis si adresa acestuia (el plateste pensia calculata la venitul in lei). La termenul de pe 21.10 s-a dispus amanarea.
Intrebarea mea este daca e posibil intr-o actiune de micsorare pensie sa se dea solutia de marire a pensiei avand in vedere dovezile depuse. Pentru ca la ultimul termen eu ma asteptam sa se respinga actiunea, in nici un caz sa se amane.
Va multumesc!
Nu se poate da solutia de marire a pensiei de intretinere, intrucat nu ati facut cerere reconventionala pe acest aspect.
Daca se va dovedi ca tatal are venituri care duc la stabilirea unei pensii mai mari, atunci actiunea sa de micsorare a pensiei va fi respinsa si atat.
La aceeasi Judecatorie este actiunea deschisa de mine pt marire pensie dar care asteapta sa fie trimisa la domiciliul fostului sot, pt ca s-a dat pe 30.09 solutia ca nu e de competenta lor (am inteles ca pana pe 30.10 trebuie sa se dea motivele solutiei si sa se trimita dosarul la cealalta Jud). Am vreo sansa ca sa se uneasca cele doua dosare si sa se dea o solutie unica? Daca nu , este ceva in neregula. Nu inteleg de ce nu au respins pur si simplu actiunea. Pentru ca oricum e imposibil sa se micsoreze pensia!
Daca instanta s-a pronuntat deja asupra declinarii competentei, nu mai pot fi conexate cele doua cauze, decat dupa ce dosarul va ajunge la judecatoria in favoarea careia s-a declinat competenta.
In aceasta situatie a aparut problema litispendentei si trebuie sa aratati Instantei intai investite acest lucru pentru ca cele doua cauza sa fie judecate impreuna. Acest lucru il faceti cu un certificat de grefa care va trebui sa il scoateti de la judecatorie.
Procese succesive
Martonze
Am pe rol un dosar de modificare pensie alimentară, pentru plata în natură din partea tatălui.Acest dosar este la apel şi cred că la următorul termen, ... (vezi toată discuția)