avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O asociatie se poate tranforma in fundatie?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O asociatie se poate tranforma in fundatie?

Dacă inițial fac o asociație iar ulterior, după 6 luni sau un an , pot să o transform în fundație ? Dacă da, în ce condiții? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Izolda , utilizator 17:57, 23 Octombrie 2011
Faceti asociatia iar cand doriti, o desfiintati sau o lasati asa si mai faceti si o fundatie separat. Nu puteti dintr-una in alta.
Ideea e, că nu dispun financiar pentru a demara o fundație , iar faptul că adunarea generală e organul de conducere al asociației... asta nu-mi prea cade bine.
Scuze, dar cam ce doriti sa faceti de v-a dus cu gandul la necesitatea unei fundatii?
Intervenție, evaluare, consilierea aparținătorilor pentru a face față diagnosticului,terapie ABA, terapii specifice pentru copii cu autism,etc As dori un centru la un moment dat....dar pentru început nu m-aș hazarda la fundație pentru că nici nu dispun financiar.....
Probabil cresc fondurile din donații în timp și interesele altora poat fi discutabile....

Alte discuții în legătură

Asociatie sau firma? iulica2011 iulica2011 Exista vreun tip de asociatie in care profitul realizat poate fi distribuit membrilor,sau pentru asta este necesar sa infiintezi o firma? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)
Statut asociatie nonprofit stefan120914 stefan120914 Buna seara Sunt parintele unui copil cu autism si vreau sa infiintez o asociate ăentru a strange fondurile necesare terapiei si tratamentului. Am citi ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong AphisG AphisG Buna ziua, . Sunt ceva ani de cand intentionam sa gasesc o modalitate de a infiinta un centru pentru a ajuta copiii care au dificultati in a urma studiile ... (vezi toată discuția)