avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORTUL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORTUL

AM o fetita de 7 ani,eu nu am nici un venit nu pot lucra am un certificat am boala AM S, nu mai locuiesc cu sotul de 5 ani si fetita e la mine.
CA sa divortez statul imi da o reducere ptr la divort cum procedez in final.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 22:04, 23 Octombrie 2011
Va trebui sa aveti adeverinta de la Aministratia Financiara ca nu realizati venituri.
Puteti merge si la baroul unde se va desfasura procesul si sa primiti avocat gratuit.
In mod normal nu ar trebui sa aveti probleme cu divortul indiferent ce avocat veti avea.
Dupa depunerea cererii de divort, in acelasi dosar, formulati cerere de ajutor public judiciar, in sensul acordarii unui avocat din oficiu si al scutirii de plata taxei de timbru. Aveti nevoie de o adeverinta de venit de la Administratia Financiara din care sa rezulte ca nu realizati venituri, declaratie din care sa rezulte ca in ultimele 12 luni nu ati beneficiat de ajutor public judiciar, daca obtineti pensie de invaliditate, cupoanele aferente ultimelor 2 luni inainte de introducerea cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din oficiu mieka18 mieka18 In cazul in care unul din soti obtine un venit lunar net de 5 mil vechi, intr-un proces de divort poate obtine un avocat din oficiu? mentionez ca persoana in ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru ContSters79057 ContSters79057 As dori sa stiu in ce situatii se poate solicita reducerea taxei de timbru, aceasta urmand a fi in jur de 7000 lei , iar eu in acest moment nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire sibiiileana sibiiileana buna seara.am depus o cerere de chemare in judecata avand subiect iesirea din diviziune.as dori sa stiu in cazul in care sunt dezocupta si depun de la finante ... (vezi toată discuția)