avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... avocat din oficiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

avocat din oficiu

In cazul in care unul din soti obtine un venit lunar net de 5 mil vechi, intr-un proces de divort poate obtine un avocat din oficiu? mentionez ca persoana in cauza intretine si minorul (rezultat din acea casnicie).daca este posibil, atunci ce demersuri trebuie facute?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 17:07, 8 Iulie 2010
Cerere de ajutor public judiciar .
Alaturi de actiune, sau la termen, depuneti o cerere din care sa rezulte ca nu ati mai beneficiat de ajutor public judiciar in ultimele 12 luni, depuneti dovada veniturilor impreuna si cu persoanele cu care va gospodariti impreuna
Formulati o cerere de ajutor public judiciar, demonstrand insuficienta veniturilor pentru angajarea unui aparator.

avocat Radu Stan
Intreb si eu, sa ma aflu in treaba: si cererea asta unde / cui se adreseaza?
Instantei unde are divortul?
Baroului de avocati al instantei respective?

;)
la instanta la care aveti dosarul d e divort. Se va solutiona mai intai cererea dvs pentru ajutor public judiciar, pe care o depuneti la dosarul de divort, dupa care instanta , va cere numirea unui avocat, nu dvs.

faceti cererea incepand cu
D/nule, dna Presedinte..
subsemnata...... reclamant in dosarul nr..... al acestei instante, rog acordarea unui ajutor public judiciar, neavand posibilitati financiare pentru angajarea unui aparator.
Mentionez ca............. (aratati veniturile lunare.... cati membri sunt in familie, etc. si nu am mai beneficiat pana in prezent de ajutor public judiciar.
apoi semnati
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu loc de munca Alex.D Alex.D Buna ziua. Am primit o cerere de chemare in judecata pentru un litigiu de munca ce a avut loc acum 1an.Nu dispun de multi bani si e prima oara cand patesc asa ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu CarmenDonogan CarmenDonogan Buna ziua, sunt din cluj napoca si am o intrebare. In 2 aprilie avem infatisare la tribunal la litigii de munca. Sotul meu la chemat in instanta pe fostul lui ... (vezi toată discuția)
Dreptul la un avocat! gheorghe d gheorghe d Daca neplata drepturilor salariale nu se rezolva pe cale amiabila, cum pot beneficia de asistenta unui avocat in instanta, pentru rezolvarea incalcarii acestor ... (vezi toată discuția)