avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avocat din oficiu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avocat din oficiu

Buna ziua, sunt din cluj napoca si am o intrebare. In 2 aprilie avem infatisare la tribunal la litigii de munca. Sotul meu la chemat in instanta pe fostul lui patron pentru neplata salariului. Cind am depus dosarul am zis ca ne reprezentam singuri, dar acum ca se apropie termenul sotul meu a intrat in panica si a zis ca e mai bine sa-l reprezinte un avocat. Exista avocat din oficiu, pentru ca nu ne permitem sa angajam unul. Si daca exista cum trebuie sa fac? Am inteles ca trebuie sa depun o cerere la baroul avocatilor cu o declaratie de venit a sotului. Dar o depun acum, sau astept pina in 2 aprilie si atunci se va amina procesul? Noi am dori sa se termine cit mai repede, fara atitea aminari. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:16, 16 Martie 2012
mergeti la Baroul din Cluj (ar trebui sa aibe o incapere chiar in incinta tribunalului) si intrebati de ajutorul public judiciar în materie civilă cf ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 51 din 21 aprilie 2008 . Veti fi indrumati in acest sens.
multumesc mult. Oare nu e prea tirziu, sau sunt suficiente 2 saptamani cate mai sunt pina la proces ca sa putem primi un avocat?
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
CarmenDonogan, utilizator
Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se adreseaza instantei competente pentru solutionarea cauzei in care se solicita ajutorul .. prin urmare, depuneti cerrea la Tribunalul Cluj.
Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formuleaza in scris si va cuprinde mentiuni privind obiectul si natura procesului pentru care se solicita ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul si starea materiala a solicitantului si a familiei sale, atasandu-se inscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia si ale familiei sale, precum si dovezi cu privire la obligatiile de intretinere sau de plata. Cererea va fi insotita si de o declaratie pe propria raspundere a solicitantului in sensul de a preciza daca in cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, in ce forma, pentru ce cauza, precum si cuantumul acestui ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 51/2008privind ajg viodon viodon Buna ziua . Ma numesc Valin Ana si am o intrebare referitoare la asistenta prin avocat prevazuta in ord 51/2008. Sunt pensionara si am venitul mai mic de ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita amanarea cauzei pentru imposibilitatea materiala de a achita taxa de timbru? VOVA6 VOVA6 Se poate amina un proces de partaj judiciar invocindu-se motivul lipsei de bani pt taxa de timbru si sa se ceara un alt termen ? taxa asta de 3% se poate ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie/ unde trebuie sa se adreseze pentru un avocat? r_chindris r_chindris Buna ziua , scriu in numele unui bun priten care este intr-o situatie delicata - are un proces de abandon de familie si nu isi poate permite un avocat . As ... (vezi toată discuția)