avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordonanta 51/2008privind AJG
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordonanta 51/2008privind AJG

Buna ziua . Ma numesc Valin Ana si am o intrebare referitoare la asistenta prin avocat prevazuta in ord 51/2008. Sunt pensionara si am venitul mai mic de 500ron, pentru a beneficia de un avocat am inteles ca trebuie sa merg la Decanul Baroului Iasi, acolo mi s-a spus ca ei "nu fac asta", si nu au stat la discutii.Din "asta" eu am inteles ca ei nu imi ofera un avocat care sa fie platit de stat. Prin urmare ce ma sfatuiti sa fac, ce demersuri trebuie sa urmez ,.Va rog un raspuns urgent, deja procesul a inceput si eu nu am avocat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 15 Noiembrie 2010
Cererea de acordare a ajutorului public judiciar se adreseaza instantei competente pentru solutionarea cauzei in care se solicita ajutorul.

Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formuleaza in scris si va cuprinde mentiuni privind obiectul si natura procesului pentru care se solicita ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul si starea materiala a solicitantului si a familiei sale, atasandu-se inscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia si ale familiei sale, precum si dovezi cu privire la obligatiile de intretinere sau de plata. Cererea va fi insotita si de o declaratie pe propria raspundere a solicitantului in sensul de a preciza daca in cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, in ce forma, pentru ce cauza, precum si cuantumul acestui ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din oficiu CarmenDonogan CarmenDonogan Buna ziua, sunt din cluj napoca si am o intrebare. In 2 aprilie avem infatisare la tribunal la litigii de munca. Sotul meu la chemat in instanta pe fostul lui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cadrul unui partaj s a dispus plata unui evaluator ... Fluturass Fluturass Buna ziua! In cadrul unui partaj s a dispus plata unui evaluator desi suma nu este extraordinar de mare am înțeles ca aceasta se poate, conform legilor în ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar - avocat cozma_mirela cozma_mirela \\"public\\" - nu pot edita titlul :) Buna ziua, Peste cateva zile am un proces pe civil, ,litigii de munca, prima infatisare pe fond. Crezusem ca ma ... (vezi toată discuția)