avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate solicita amanarea cauzei pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate solicita amanarea cauzei pentru imposibilitatea materiala de a achita taxa de timbru?

Se poate amina un proces de partaj judiciar invocindu-se motivul lipsei de bani pt taxa de timbru si sa se ceara un alt termen ?
taxa asta de 3% se poate cere de avocatul celeilalte parti sa fie platita , sau numai de catre expert ??
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
VOVA6, utilizator
Cel mai recent răspuns: VOVA6 , utilizator 21:01, 9 Februarie 2013
Depinde de veniturile dvs., aveti dreptul sa formulati in scris o cerere de ajutor public judiciar la care sa anexati documentele justificative.
Nu veti obtine o amanare pentru motivul ca nu ati achitat taxa de timbru, ba din contra riscati sa se respinga actiunea ca netimbrata.

Taxa de timbru de 3% din valoarea masei partajabile nu este incasata de expert, ci de stat(ministerul justitiei). Ea va fi pusa in vedere de catre instanta prin citatie sau incheiere de sedinta. Celalalt avocat poate atrage atentia instantei ca nu ati achitat taxa, suportand sanctiunea legala.

Onorariul de expert este altceva, o suma separata, stabilita d einstanta si pornind de regula cam din 1.000 lei.

Singura posibilitate pt a obtine o amanare ar fi ca la termenul stabilit sa formulati o cerere de acordare a ajutorului public judiciar sub forma scutirii sau esalaonarii platii taxei de timbru.

Da , va multumesc mult pentru raspuns . Acest ajutor se acorda celor fara venituri ? Cum demonstram ca nu avem aceste venituri ?
Acest ajutor sub forma scutirii de la plata taxei de timbru se acorda persoanelor fara venituri sau celor cu venit pe membru de familie de max 300 lei.

Veti face dovada cu o declaratie pe proprie raspundere si cu un certificat fiscal de la administratia financiara.
SUPER !!!!!!!!! EXCELENT !!! VA MULTUMESC FFFFF MULT !!=D>

Declaratie notariala ? Unde dau declaratia ? sau o declaratie scrisa de mina si depusa la dosar impreuna cu certificatul fiscal ??
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine scutire de taxa judiciara? danddd76 danddd76 Matusa a trait cu sotul ei in concubinaj 30 de ani dar sau casatorit cu acte in 2007 iar el a murit in 2009.Matusei i s-a taiat aj. social de la Primarie pe ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj - expertiza auto, mobiliara si imobiliara Cristian M Cristian M Buna ziua, va dog sa ma lamuriti daca am inteles bine...Intr-un proces de partaj reclamantul acerut 75 % din ,,masa partajabila'' platind o taxa de timbru la ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata, ajutor public judiciar NiniAfodorci NiniAfodorci Am cerut daune morale şi financiare în cuantum de 450.000 lei următoarelor pârâte: DGEP [Editat] pentru că mi-au înstrăinat datele personale cu care ... (vezi toată discuția)