Admit recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si sesizarea Colegiului de conducere al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in sensul ca:
Normele de incriminare a insultei si calomniei cuprinse in art. 205 si 206 din Codul penal, precum si prevederile art. 207 din Codul penal privind proba veritatii, abrogate prin dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispozitii declarate neconstitutionale prin Decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curtii Constitutionale, nu sunt in vigoare.
Obligatorie, potrivit art. 414^2 alin. 3 din Codul de procedura penala.
Pronuntata in sedinta publica astazi, 18 octombrie 2010
:hammer:
Mmmmm! Este perfect legal sa devin marlan. Asa este si in U.E.?
P.S. INTREBARE: Pot insulta un judecator, direct, in sedinta publica?
va inselati, prin deczia - recurs in interesul legii pe care o pomeniti si care din oct. 2010 adica de un an s-a tot discutat, calomnia nu mai constituie fapta penala, infractiune
dar nu este "legalizata". poate fi atrasa raspunderea civila
nu ati auzit de procese cu daune morale? a fost recent mediatizata o hotarire.
O.K. Platesc, dar tot mi-ar place sa-i spun cuiva ca e dobitoc. Cu proba veritatii si in interes legitim.
Asa se poate asigura libertatea de exprimare... pe romaneste?
P.S. Si daca intradevar e dobitoc si nu-si da seama?
Unii castiga bine din faptul ca altii nu-si dau seama #-o
P.S.2. La urma urmelor si cand cineva incearca sa imi "vanda gogosi" este o insulta (voalata), mi-ar putea spune si direct ca ma considera tampit. Pot cere si eu daune morale pentru insulta, in civil? :rofl:
P.S.3. Mai raman 3 optiuni alternative: sa ne dam seama, sa luam seama sau sa le facem seama, de preferinta altora. Gresesc? :duh:
hmmm...cred ca mai dobitoc este cel care insulta....
:))))
nu vad rostul intr-o societate moderna sa recurgi la un limbaj necuviincios si sa arunci cu injurii la adresa oricui...(fie ca este vb de un magistrat, medic, ...etc. sau om de rand. ori fie ca are anumite probleme comportamentale sau sufera de vre-o boala psihica)...
cel mai intelept castiga orice batalie...daca ne raportam la un conflict ...
Va recomand ca pe viitor sa dati dovada de mai multa intelepciune cu cei din jurul dumneavoastra.
;)
si ce daca exista cale civila?banosii platesc si gata.te injura te baga si te scoate,si apoi iti platesc daune.daca,si repet,daca instanta ii da castig de cauza partii vatamate.sentiinte cu condamnare pentru calomnie sunt rare.daca insult si calomniez un om oarecare ca nu-mi place fatza lui,garantez ca nu platesc nici o dauna.
pentru cei care cred ca traiesc intr-o societate moderna,cred ca duc o viata prea frumoasa,si nu au avut parte de nervii provocati de institutii,politie,justitie ingeneral,unde cel banos castiga.
uitati-va si la evacuarea lui vadim tudor din sediu.ar fi trebuit sa nu insulte?
Calomnie
Anna31
buna ziua,va rog sa ma lamuriti
sotul meu a avut o relatie cu o persoana care ma insulta sotului fara sa ma cunoasca iar dupa ce si a dat seama ca nu mi poate ... (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook
al3xn01
buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)