avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

persoana juridica platitoare de TVA in Romania cumpara o masina pentru transport marfa de la o firma din Germania , pe factura fiind inscris TVA .Care este regimul fisca al TVA achitat,(decl.390 , decl.300) de unde se poare recupera si cand
va multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:25, 24 Octombrie 2011
tva achitatat in germania se include in costul autovehicului si se poate recupera doar de la autoritatile germane.
nu se declara in 390, iar in decont la rd. 24.
daca furnizorul a aplicat tva asupra marjei de profit, taxa nu este recuperabila (daca baza x 20% nu este egala cu tva din factura)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva- itracominitara tanko tanko Buna ziua. Rog ajutor in completarea reg.cumparare in cazul urmator. Sunt platitio TVA. Nu am cod RO intracomunitar dar in dec.2011 am primit marfa din ... (vezi toată discuția)
Operatiuni triunghiulare dianacrisan dianacrisan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatoarea situatie: -firma x din Germania, vinde marfa firmei y din Romania, dar marfa merge direct la firma z din ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara kerekesmargo kerekesmargo Firma din RO inregistrat ca platitor de TVA -cumpara marfa din germania ,si vinde in germania toate firmele sunt inreg.ca platitor de tva in tara ... (vezi toată discuția)