avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil

doresc sa cumpar un apartament prin banca si sa fac o conventie cu vinzatorul sa sa inchiem actul de vinzare pt o suma mai mare si sa incasez diferenta.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:54, 24 Octombrie 2011
in regula, care este intrebarea, nelamurirea?
Dvs. vreti, ramane sa si puteti face ceea ce v-ati propus. De regula socoteala de-acasa nu prea se potriveste cu cea din targ.
In cazul creditelor imobiliare actul de vanzare-cumparare nu se incheie la notariat decat dupa efectuarea unei evaluari a imobilului respectiv. Expertul stabileste o valoare si un grad de uzura a imobilului respectiv. Banca poate sa acorde suma stabilita de expertul evaluator sau in functie de factorii de risc, aceasta valoare poate fi diminuata.:)
Apoi, nu aveti vreo siguranta ca vanzatorul nu-si va opri toata suma ( si nu veti avea ce-i face) ramanand ca dvs sa achitati la banca toata suma
Ai dreptate Beatrice, multumesc pentru completare. :bow:
BUNA ZIUA!EU CAUT O" CHICHITA AVOCATEASCA 'SA POT SA INCASEZ PRESUPUSA DIFERENTA CARE S-AR PUTEA SA IMI RAMINA DUPA CE BANCA,IN URMA EVALUARII,IMI APROBA CREDITUL RESPECTIV!CE MIJLOACE,CE CAI DE ATAC AM SA POT SA INTRU IN POSESIA UNEI DIFERENTE CARE S-AR PUTEA SA RAMINA INTRE VALOAREA CREDITULUI APROBAT DE BANCA SI PRETUL PE CARE IL CERE VINZATORUL,SA ZICEM,MAI MIC DECIT SUMA APROBATA DE BANCA?

Alte discuții în legătură

Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat cu credit ipotecar in 2008 inainte de xecutare silita Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Datele sunt urmatoarele: - apartament cumparat cu credit ipotecar in 2008; - debitorul nu mai poate plati rata la credit. Intrebari: - ce ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)