doresc sa cumpar un apartament prin banca si sa fac o conventie cu vinzatorul sa sa inchiem actul de vinzare pt o suma mai mare si sa incasez diferenta.
Chichita avocateasca? Pai totul depinde de evaluator si de notar, dar nu in ultimul rand de cel care va vinde. Colega mea are dreptate. Daca banca ii vireaza acestuia toti banii in cont, iar dansul nu va mai restituie diferenta? Este acoperit pentru ca are actul de vanzare cumparare, in care este inscrisa suma pe care banca trebuie sa o vireze. Ce veti face atunci? Achitati creditul si cam atat...
Va rog nu mai scrieti cu litere de tipar, contravine Regulamentului de postare.
Va multumesc.
Va multumesc frumos pt.raspuns,imi cer scuze daca am fost insistent.Eram constient tot timpul ce risc implica acest lucru,doream sa imi satisfac aceasta curiozitate.Sincer,exista solutii...implica niste cheltuieli duble din parte mea.Pot sa cumpar,spre exemplu de la parintii,si sa iau banii de la ei...sau de la socriii...trebuie sa ma interesez ce fac cu ipoteca...
Nu aveti ce sa faceti, in momentul in care achizitionati un credit imobiliar( cu ipoteca), pana la restituirea integrala a creditului acesta ramane ipotecat in favoarea bancii. In cazul in care veti avea alte datorii restante, asupra apartamentului se poate institui ipoteca de rang 2.