avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil

doresc sa cumpar un apartament prin banca si sa fac o conventie cu vinzatorul sa sa inchiem actul de vinzare pt o suma mai mare si sa incasez diferenta.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:54, 24 Octombrie 2011
Chichita avocateasca? Pai totul depinde de evaluator si de notar, dar nu in ultimul rand de cel care va vinde. Colega mea are dreptate. Daca banca ii vireaza acestuia toti banii in cont, iar dansul nu va mai restituie diferenta? Este acoperit pentru ca are actul de vanzare cumparare, in care este inscrisa suma pe care banca trebuie sa o vireze. Ce veti face atunci? Achitati creditul si cam atat...

Va rog nu mai scrieti cu litere de tipar, contravine Regulamentului de postare.
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Va multumesc frumos pt.raspuns,imi cer scuze daca am fost insistent.Eram constient tot timpul ce risc implica acest lucru,doream sa imi satisfac aceasta curiozitate.Sincer,exista solutii...implica niste cheltuieli duble din parte mea.Pot sa cumpar,spre exemplu de la parintii,si sa iau banii de la ei...sau de la socriii...trebuie sa ma interesez ce fac cu ipoteca...
Nu aveti ce sa faceti, in momentul in care achizitionati un credit imobiliar( cu ipoteca), pana la restituirea integrala a creditului acesta ramane ipotecat in favoarea bancii. In cazul in care veti avea alte datorii restante, asupra apartamentului se poate institui ipoteca de rang 2.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat cu credit ipotecar in 2008 inainte de xecutare silita Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Datele sunt urmatoarele: - apartament cumparat cu credit ipotecar in 2008; - debitorul nu mai poate plati rata la credit. Intrebari: - ce ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)