avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzarea între soți
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzarea între soți

Buna ziua,
in noul cod civil nu am regasit pe nicaieri interdictia de vanzare intre soti :stunned:....ma insel?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:23, 30 Martie 2012
nu te inseli, art 317 chiar specifica ca intre soti se pot incheia acte juridice. acum am incercat sa aflu si eu ceva detalii legat de conditiile incheierii unui act de vanzare-cumparare intre soti dar nu am reusit prea multe. pe mine m-ar interesa daca se poate face un astfel de act in regimul comunitatii legale de exemplu, fara modificarea regimului...
pe regimul comunitatii legale (art 339 Ncc) SUNT INTERZISE (la fel cum erau si pana acum)
In schimb, daca sotii au incheiat o conventie matrimoniala, in functie de regimul matrimonial ales putem vorbi si de vanzari intre soti.
si eu sunt de aceeasi parere insa nu gasesc text de lege expres care sa combata art 317 care e asa de general si generos...
Nici eu nu vad de ce ar mai fi interzisa vanzarea intre soti, art. 317 si art. 342 NCC cer un text de lege expres pentru a interzice asa ceva, ceea ce nu stiu sa existe.
...contractul cu sine insusi e in continuare interzis...eu x vand sotiei y ca bun comun(nefiind exceptat de la reg comunitatii) bunul meu propriu...

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare - cumparare intre soti ticeza ticeza Buna ziua Am vandut sotiei un apartament mostenit de la parinti iar dupa 2 luni societatea la care sunt administrator a intrat in insolventa. Mi se atribuie ... (vezi toată discuția)
Mostenirea testamentara - dreptul copiilor din prima casatorie Marius061051 Marius061051 Buna ziua, In situatia in care unul dintre soti are copii dintr-o casatorie anterioara si in testament mentioneaza ca doreste ca toate bunurile dobandite in ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cota-parte imobil intre soti popo_acas popo_acas buna ziua, Imobilul este pe regim de bun propiu si vreau sa cumpar 50% tot pe regim de bun propiu . Am studiat si nu sint lamurit daca este/nu este voie ... (vezi toată discuția)