Buna ziua, am o nelamurire legata de acordarea unor cheltuieli de judecata .
Daca pentru un proces se incheie un contract de asistenta juridica in care se prevede ca se plateste un onorariu de succes, imi mai acorda instanta cheltuielile cu avocatul prevazute in contract? Suma este exprimata clar, dar se mentioneaza ca se plateste doar in cazul unei decizii favorabile.
Am tot cautat pe internet si am citit ca trebuie sa depui la dosar dovada platii, ori eu platesc avocatul doar daca se castiga procesul respectiv. Multumesc anticipat pentru sprijin.
Asa cum prevede contractul, onorariul de succes este conditionat de castigarea procesului.
Deoarece rezultatul il puteti afla dupa ramanerea in pronuntare, iar dvs. nu ati facut plati anticipate din acest onorariu, nu puteti solicita instantei recuperarea acestui onorariu.
Cred ca ar trebui sa fiti multumit de succsesul obtinut prin castigarea procesului, nu mai fiti carcotasi si solicitati ultimul ban cheltuit cu avacatii, castigul final va fi mult mai mare si va acoperii intreaga investitie.
@ matahachiro : Va multumesc pentru raspunsul la obiect
@ procmarci: Multumesc pentru raspuns. Totodata cred ca atat timp cat fac niste cheltuieli de judecata, in conditiile in care sunt nevoit sa intentez o actiune ca sa recuperez banii ce mi se cuvin de drept (asta dupa ce am fost executat silit in mod abuziv, dupa ce am rcuperat niste bani dupa 6 luni de zile) la fel de indreptatit sunt sa imi recuperez cheltuielile facute. De ce sa fiu multumit ? Daca dvs. sunteti multumit cu mai putin e decizia dvs.
sunt luate in calcul cheltuielile efectiv facute la data pronuntarii. onorariul de succes este o cheltuiala "de lux" si nu poate fi impusa in sarcina debitorului, indiferentde culpa acestuia.
Bun. Si daca in loc e onorariu de succes in contractul respectiv se prevede ca onorariul se plateste in 2 transe, ultima urmand sa fie achitata dupa data pronuntarii? Se accepta avand in vedere ca in momentul pronuntarii nu e o cheltuiala efectuata?