avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiul de cotizare in cazul indemnizatiei pt crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiul de cotizare in cazul indemnizatiei pt crestere copil

Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste fractiunile de luna la constituirea stagiului de cotizare pt acordarea indeminzatiei de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani. Daca o salariata este incadrata in munca incepand cu data de 17.03.2011 si urmeaza sa nasca pe data de 20.03.2012, indeplineste conditiile de stagiu de cotizare de min.12 luni?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 24 Octombrie 2011
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de realizarea unui anumit stagiu de cotizare, ci de realizarea de venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit , in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni.

In speta, daca data preconizata a nasterii este 20.03.2012 perioada luata in calcul va fi 20.03.2011 - 20.03.2012 .. asadar, indeplineste conditia prevazuta de lege pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ionutjimborean ionutjimborean Buna.Am o intrebare legata de acordarea concediului de crestere a copilului si a indemnizatiei.Prietena mea este insarcinata in 4 luni si are contract de munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului cristin2979 cristin2979 buna seara.eu momentan lucrez,in noiembrie o sa mi nasca sotia. eu daca imi dau acum demisia de la locul de munca ma i pot sa beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Ccc ceangau vasile ceangau vasile sotul meu are 9 luni de cand este angajat.poate beneficia de concediu crestera copilului? (vezi toată discuția)