As dorii sa stiu : am incheiat un contract de imprumut la notar cu o persoana in 2010 august prin care solicitam suma imprumutata in decurs de 30 zile iar daca acest lucru nu se intampla am cerut penalizari de 1%pe zii. Acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent dar am deschis proces. Acea persoana doreste sa-mi restituie suma plus cheltuielile de judecata dar avocatul meu spunne ca dobanda de 1% pe zii se calculeaza doar de la data la care s-a terminat procesul. Eu consider ca dobanda trebuie calculata de cand a fost incheiat acel contract. Daca poate cineva sa ma lamureasca astept raspuns. Multumesc.
Se calculeaza, nu de la data incheierii procesului, ci de la data depunerii cererii de chemare in judecata. Aceasta intrucat daunele interese sunt debite de la data punerii in intarziere a imprumutatului, care se face fie printr-o notificare, fie prin actionarea in judecata.
Buna seara!
Valentinag
In septembrie 2018 am incheiat un contract cu Ferratum IFN, care, ulterior, a fost declarat scadent anticipat in ianuarie 2019 cu suma de 3518 lei si mandatat ... (vezi toată discuția)