avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Regularizare taxa autorizatie de construire pers. ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Regularizare taxa autorizatie de construire pers. fizica sector 1

Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog, am nevoie sa stiu modalitatea de calcul a acestei regularizari de taxa, sunt persoana fizica, imobilul este situat in sectorul 1, Bucuresti. Valoarea imobilului la semnarea pv. de receptie este mai mare decat cea preconizata in autorizatia de construire, pentru care am achitat deja taxa, multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
loredanaradu1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:30, 24 Octombrie 2011
Depuneti copie dupa Decizia de impunere, dupa Procesul verbal de receptie al constructiei respective si vor calcula diferenta de impozit . Nu lasati acesta treaba nerezolvata, deoarece riscati sa platiti majorari pentru nedeclarare si neplata in termenul stabilit de lege.
multumesc pentru promptitudine, am inteles ca trebuie sa fac acest lucru in 15 zile max. dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept, este vorba de mai multi coeficienti de care ar trebui sa tin seama si nu as vrea sa imi spuna o suma fara ca eu sa stiu la ce sa ma astept si sa pot verifica ceea ce domniile lor imi vor spune. multumesc.
Incerc sa gasesc pe site-ul Primariei sector 1 o mentiune in acest sens. Este singura locuinta pe care o aveti, sau detineti mai multe proprietati?
pe site-ul lor nu am gasit nimic...mai multe locuinte...are relevanta si la regularizarea taxei, stiam ca doar la stabilirea impozitului...
Constructia nu este inca terminata? S-a incheiat Procesul verbal doar pentru o faza din lucrarea care trebuie executata? Inteleg ca se construieste in continuare?
Imi cer scuze.:sorry:

Edit later:

Pentru ca nu ati mai raspuns intervin tot aici.

Pe baza declaratiei Dvs si a suprafetei desfasurate a constructiei, a actelor pe care vi le-am mentionat mai sus se va recalcula taxa pentru eliberarea autorizatiei de constructie, care reprezinta 0,5 % din valoarea acesteia.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor afarcas afarcas Buna ziua. Imi poate spune cineva care este taxa pentru procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor intocmit de primarie? Mi s-a spus ca e un anumit ... (vezi toată discuția)
Taxa regularizare autorizatie constructie si timbru de arhitectura ion_raluca ion_raluca As dorii sa stiu ce procentaj se aplica pentru calcularea taxei de regularizare autorizatie constructie pentru locuinta (aceasta fiind prima locuinta a ... (vezi toată discuția)
Regularizare taxa autorizatie de constructie eivanovbkmedical eivanovbkmedical Am primit de la Primarie instiintare de plata privind regularizarea taxei autorizatiei de constructie; in anul2013 am platit taxa pt autorizatia de ... (vezi toată discuția)