Am primit de la Primarie instiintare de plata privind regularizarea taxei autorizatiei de constructie; in anul2013 am platit taxa pt autorizatia de constructie, taxa a carei valoare ne-a fost calculata. Acum primim o instiintare prin care ni se communica ca la aceea vreme taxa ar fi avut o alta valoare mai mare, astfel incat trebuie sa platim retroactiv diferenta, precum si penalitatile aferente acestei diferente. Este legal sa platesti penalitati aceste penalitati? Pentru intarzierea unei diferente de taxa ( cea reactualizata si cea calculata in 2013) de care nu stiam ? Nu noi am calculat aceasta taxa, noi am platit-o pe baza unui document primit de la Primarie.
Bună ziua. Dvs ați plătit o taxa care vi s-a calculat la momentul obținerii autorizației de construcție. La întocmirea procesului vb de recepție a lucrării taxa se recalculeaza. Probabil a rezultat o diferență de plata. Nu cunosc detalii în cazul dvs dar asta e procedura în principiu.
Buna ziua, multumesc pt raspuns. Plata a fost dupa receptia lucrarii, pe baza unei declaratii privind valoarea reala a lucrarilor executate . S-a calculat valoarea impozabila a cladirii pe baza suprafetei construite desfasurata, Am fost instiintati ca valoarea impozabila s-a calculat gresit de catre functionarul public care a recetionat lucrarea, neluandu-se in calcul coeficientul de zona; Intelegem sa fim instiintati de aceasta situatie, intelegem si sa platim retroactiv diferenta desi nu a fost greseala noastra, dar nu intelegem de ce sa platim penalitati de intarziere aferente unei sume de care nu stiam.