avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PLATA UNEI CHITANTE DE 2 ORI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PLATA UNEI CHITANTE DE 2 ORI

Buna ziua!
Daca imi puteti da un sfat!
Am platit o chitanta catre Inspectoratul de Stat in Constructii in decembrie 2007 si alta in iulie 2008 in care se achita un procent de aprox 1% din valoarea estimativa a lucrarilor(aprox 340 lei).Observand destul de tarziu , ma intreb acum ce mai pot face? E de ajuns doar o petitie catre ei?
ms
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 19:57, 3 Iunie 2009
Daca nu se da curs petitiei urmeqaza sa ii actionati in judecata pentru plata nedatorata
Verificati legea aplicabila la data obtinerii autorizatiei de construire (art.30 din Legea nr.50/1991 reactualizata), daca nu cumva la finalizarea constructiei trebuia sa faceti o regularizare si sa achitati Inspectoratului de Stat in constructii diferenta pentru 1% din valoarea reala a lucrarilor,in baza procesului-verbal de receptie a lucrarii, dvs. achitand initial 1% din valoarea estimativa.Se mai percep si penalitati de intarziere, in functie de data receptionarii lucrarii.
Sa nu aveti vre-o surpriza neplacuta...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Intr adevar , trebuie verificata legea in vigoare in momentul in care ati obtinut autorizatia de construire.Daca sunteti indreptatit , atunci puteti sa le trimiteti o instiintare cu privire la plata care ati efectuat-o in vederea regularizarii.
Mult succes ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare taxa autorizatie de constructie eivanovbkmedical eivanovbkmedical Am primit de la Primarie instiintare de plata privind regularizarea taxei autorizatiei de constructie; in anul2013 am platit taxa pt autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie necasara sau nu? flory_vladeanu flory_vladeanu Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie.. Construiesc o casa din 2004, autorizatie de constructie a expirat, am fost la Inspectoratul de Stat in ... (vezi toată discuția)
Lntrebari despre calculul valorii impozabile petregobej petregobej Am scos o autorizatie de construire la data de 05.06.2013 cu valabilitate pana la 22.07.2015 avand Dp+P+1 , Sd=240,7mp ;Sc=140,25mp ;Su=197,99mp ;Sl=117,56mp ... (vezi toată discuția)