avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajarea actiunilor firmei in cazul unui divort cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajarea actiunilor firmei in cazul unui divort cu unul din soti asociat unic

Am citit multe alte intrebari asematoare si am gasit numai raspunsuri contradictorii.
Va rog sa ma ajutati.
Deci ma intereseaza in cazul urmator:
Daca doi soti divorteaza si unul este asociat unic in firma ( creata in timpul casatoriei ) in caz de partaj ,celalalt primeste sau nu jumatate din actiuni ?
Am vazut ca parerile sunt impartite - va rog sa ma lamuriti. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 19:36, 24 Octombrie 2011
de principiu bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune (deci partajabile) , dividendele/actiunile ori drepturile banesti al unui sot sunt potrivnice a fi dobandite de ambii soti cata vreme se dovedeste prin orice mijloc aportul fiecaruia dintre acestia la sporirea patrimoniului societatii...
cu alte cuvinte sotul care are toate actiunile la firma poate ramane cu ele, daca se dovedeste ca celalalt sot nu a avut nici o contributie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme partaj in cazul unui divort asbinvest asbinvest In cazul unui divort se face partaj pe bunurile , banii de rulaj , divedendele din cadrul firmei sotului in care este unic actionar ; in cazul decesului ... (vezi toată discuția)
Toate bunurile sunt pe numele sotului Toate bunurile familiei (case, terenuri, masina) sunt numai pe numele tatalui. 1) Poate vinde el vreuna dintre case fara sa ceara consimtamantul mamei ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei neasociate la partaj din firma sotului asociat unic AngelaTM AngelaTM Care sunt drepturile sotiei in urma divortului din firma sotului unde acesta este asociat unic.Firma este SRL si functioneaza de 22 de ani Casatoria a durat ... (vezi toată discuția)