avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL fara punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL fara punct de lucru

Pot avea activitate pe firma daca sediul social este fara activitate si nu exista punct de lucru? As vrea ca sediul social sa fie stabilit la sediul unui birou de avocatura care ofera asemenea servicii. Ce parere aveti?

Detalii: Vreau sa infiintez SRL (PFA e exclus) in domeniul software/webdesign. Daca de contabilitate se ocupa o firma pe baza de contract, iar angajat voi eu insumi cu precizarea in contractul individual ca lucrez la domiciliu conform art. 105 codul muncii, ce activitati se presupune ca ar mai trebui sa se desfasoare la sediul social sau punctul de lucru?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 09:57, 1 Octombrie 2008
Sediu social in cadru unui cabinet de avocatura se face provizoriu( pentru costituirea societatii) in momentul in care incepeti efectiv sa lucrati va trebuii sa inchiriati un spatiu in vederea desfasurarii unei activitati.
florinturlete a scris:

Sediu social in cadru unui cabinet de avocatura se face provizoriu( pentru costituirea societatii) in momentul in care incepeti efectiv sa lucrati va trebuii sa inchiriati un spatiu in vederea desfasurarii unei activitati.


Va multumesc pentru raspuns. Presupun deci ca ofertele unor societati de avocatura de a gazdui sediul social pentru un an sunt inutile (va rog sa ma contraziceti daca gresesc).

Ramane cealalta parte a intrebarii mele: poate functiona o societate in cazul in care sediul social este declarat fara activitate si nu exista un alt punct de lucru? (activitatile se desfasoara fie pe baza de contract cu alte societati, fie cu angajati care lucreaza la domiciliu),
Puteti autoriza, daca aceste activitati se preteaza, la terti sau activitati desfasurate in afara sediilor. Exista o rubrica la declaratiile pe proprie raspundere.
Voi raspunde punctual:
1. nu merita sa iti faci sediul social intr-un cab de avocatura "care ofera astfel de servicii" deoarece practic arunci niste bani (multi/putini) in buzunarele unor persoane inteligente, dar fara pic de scrupule (dar in afaceri asta e cheia, nu???)
Fa-ti sediul social, in baza unui contract de comodat in locuinta ta/a parintilor/a prietenilor (asta ca sa nu faci contract de inchiriere si sa trebuiasca sa dai bani si sa mai si platesti impozite.

2. O societate poate functiona doar cu sediul social (unde sa desfasoare doar activitati de birou proprii societatii), dar inmomentul in care deruleaza o activitate producatoare de venituri, functie de specificul activitatii va trebui sa aveti un punct de lucru.
Ca si dl. Av. Turlete va spun ca va trebui, pe declaratia model 2 (conf. art. 15, alin 1 lit b) din L 359/2004), sa completati activitatea pe care o veti desfasura. Avand in vedere ca vreti sa desfasurati activitate de web design va rwecomand sa treceti ca desfasurati activitatea la terti sau la sediul beneficiarilor (care nu poate fi stabilit) astfel incat sa nu aveti nevoie de un punct de lucru fix.
Ati putea sa va autorizati activitatea la domiciliul dvs, dar asta ar presupune si schimbarea de destinatie a spatiului destinat activitatii dvs.
Mult succes

exista activitati care se desfasoara la terti, adica in afara sediului social sau a punctului de lucru.
Daca te incadrezi aici este suficient sa obtii de la reg com un certificat constatator pt activitatea respectiva pe care o exerciti la terti

Alte discuții în legătură

Stabilire temporara sediu social srl la cab de avocat ContSters79137 ContSters79137 Am un client care imi solicita stabilirea temporara a sediul unei SC la sediul cabinetului meu. Aveti idee ce acte imi cere registrul comertului, in afara ... (vezi toată discuția)
Conditiile in care o societate comerciala este obligata legislativ sa aiba punct de lucru declarat? miki15 miki15 Am o societate comerciala ( S.R.L.) in registrata cu codul CAEN 3310 ( confectionare dinti artificiali).In ce conditii nu as fi obligata sa am punct de lucru ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen se poate atribui activitatii de birou? cristina.ivan cristina.ivan Buna ziua, Ce cod CAEN se poate atribui activitatii de birou pentru autorizare? Firma are sedii secundare unde se desfoara strict activitatile de birou, ... (vezi toată discuția)