avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nu am primit inca decizia de pensie, ce pot face? De ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nu am primit inca decizia de pensie, ce pot face? De cand voi primi drepturile de pensie?

Buna seara tuturora,
Am depus dosarul(complet)de pensionare anticipata pe 21.07.2011.
Pana azi(24.10.2011)-nici un raspuns.
Deoarece pe 13 iunie 2011(cand faceam 60 ani) indeplineam TOATE conditile(varsta,vechime,acte,tot) as fi avut dreptul la pensie de la 14 iunie.
Dar in perioada 02 mai-02 august am lucrat cu contract pe termen de 3 luni,deci as avea dreptul la pensie de la 03 august(am dus adeverinta de lichidare).
De la Casa de Pensii am aflat ieri ca mi s-a rezolvat dosarul,am si nr.dat insa acasa nu am primit nici un ban(la posta nu a sosit nimic).
Ce pot sa mai fac?
Ar trebui sa-mi dea pensia incepand cu 03 august?
Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.
O seara buna.
Veti primi decizia cu 3 august, inclusiv drepturile banesti.
Mai am o intrebare : dupa somaj am incheiat un contract cu Casa de Pensii prin care contribui lunar cu 222 lei pentru intregirea vechimii de 35 ani necesari la pensionarea anticipata. Intrebare : trebuie sa intrerup dupa pensionare acel contract cu Casa de Pensii sau pot continua cu acea contributie de 222 lei lunar pentru cresterea punctajului final la pensionarea LA LIMITA DE VARSTA de la 65 ani ? Intreb pentru ca am impresia ca nu prea "merita"efortul,valoarea punctajului nu cred ca va creste sesizabil chiar daca mai contribui inca 5 ani cu 222 lunar,pana la 65 de ani . Ce parere aveti ?
Multumesc anticipat .

1. Si parerea mea este ca nu merita efortul.
2. In 5 ani contributia lunara va fi din ce in ce mai mare.
Mai am o intrebare : dupa somaj am incheiat un contract cu Casa de Pensii prin care contribui lunar cu 222 lei pentru intregirea vechimii de 35 ani necesari la pensionarea anticipata.

In prima postare ati spus ca indepliniti toate conditiile si ati primit raspuns ca atare.
Acum ne spuneti ca aveti contract cu Casa de pensii pentru a intregii vechimea de 35 de ani necesara pensionarii anticipate.
Ce sa intelegem, aveti sau nu aveti vechimea de 35 de ani? Daca nu o aveti nu puteti beneficia de pensionare anticipata.
"In prima postare ati spus ca indepliniti toate conditiile si ati primit raspuns ca atare.
Acum ne spuneti ca aveti contract cu Casa de pensii pentru a intregii vechimea de 35 de ani necesara pensionarii anticipate.
Ce sa intelegem, aveti sau nu aveti vechimea de 35 de ani? Daca nu o aveti nu puteti beneficia de pensionare anticipata."
Asa este cum am spus:"dupa somaj am incheiat un contract cu Casa de Pensii prin care contribui lunar cu 222 lei pentru intregirea vechimii de 35 ani necesari la pensionarea anticipata."
Nu vad care-i problema.La ora actuala am si depasit cei 35 ani necesari tocmai pentru ca mi-am facut acel contract(fara de care nu indeplineam exact 35 ani-imi mai trebuiau cateva luni),iar acum imi va iesi decizia de pensie anticipata si am inca activ si acel contract.Intrebarea era daca mai "merita"sa continui sa dau ca prostu' cei 222 lei lunar inca 5 ani(pana la 65)ca sa-mi mareasca punctajul pentru pensia de limita de varsta sau sa renunt la el cand voi primi decizia de pensionare anticipata(+pensia din urma)???????????

Alte discuții în legătură

Pensie platita anticipat Srb Srb Buna ziua, Momentan in Romania am cotizat circa 10 ani la pensie. Se poate plati anticipat la casa de pensii sau in alta parte suma minima pe perioada ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma pensionez luciy luciy BUNA ,SA INCEPEM .AM VARSTA DE 62,5 .AM LUCRAT 32,8 ANI DIN MAI MULTE ANGAJARI .22ANI INTR-O TIPOGRAFIE UNDE AM BENEFICIAT DE GRUPA 2, AM LUCRAT LA UN ... (vezi toată discuția)
Stagiul minim de cotizare pentru pensie ACj ACj buna ziua, sunt nascuta in 1972, am , 43 ani, si am pana in prezent 11 ani vechime in munca, care este vechimea minima pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)