Buna ziua!Suntem 2 actionari a cate 50% intr-o firma iar unul dintre actionari vrea sa-si cesioneze actiunile unei alte persoane!Se pot cesiona actiunile oricarei persoane?(daca ia un "aurolac" de pe strada,acesta poate deveni actionar?).Ce se intampla daca in activitatea contabila a firmei sunt nereguli pana cand acesta isi cesioneaza actiunile?Sau daca sunt datorii catre bugetul de stat?Fostul actionar mai raspunde de ceva sau raman toate "bubele" pe celalalt si pe noul actionar?Multumesc si astept raspunsuri.
Fara acordul celuilalt, nu se poate coopta un alt asociat in firma.Daca exista totusi acest acord,abia dupa ce "intra"in firma o alta persoana, se poate face cesiunea intre asociatii din cadrul firmei.
Va multumesc pentru raspunsuri!Totusi nu imi este foarte clar daca vanzarea si cesionarea sunt acelasi lucru .Daca sunt diferite ,revin cu o noua intrebare :asociatul meu poate vinde- fara acordul meu - actiunile pe care le detine ,unui tert?
Trebuie constituita Adunarea Generala si luat o hotarare. Nu poate cesiona nimic fara acordul dvs.
Alte discuții în legătură
Vanzare srl
tijana
buna ziua!
ma intereseaza, in cazul vanzarii unui srl, care sunt etapele, si cum se poate trece un teren extravilan pe care societatea il detine, in posesia ... (vezi toată discuția)