avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anvelope pe partea cu tractiune?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anvelope pe partea cu tractiune?

daca am tractiune pe fata trebuie sa pun si pe partea din spate anvelope de iarna ?
Cel mai recent răspuns: ContSters184021 , utilizator 02:11, 29 Octombrie 2011
Atentie!
-----------------------------------------------------------------------------------------
www.avocatnet.ro/content/art...
"autovehiculul nu este dotat, la circulatia pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, cu anvelope de iarna"
------------------------------------------------------------------------------------------
Nu vad nicaieri mentionat " dotat integral" sau similare.
Daca legea este interpretabila, se poate circula cu autoturism dotat cu minim doua anvelope.
In caz de control si amenda contraventionala, solicitati mentionarea in clar ca autovehiculul este dotat pe puntea de tractiune cu anvelope de iarna avand caracteristicile......, altfel nu semnati actul.
Se face contestatie la amenda, in baza legii 161/2011 aveati autovehiculul dotat cu anvelope de iarna.
Acelasi lucru si in cazul firmelor de asigurari ce pot refuza plata contravalorii daunelor pe acelasi temei.

:rofl: Iata ca legiuitorul nostru isi arata nelegiuirea. La vehiculele de peste 3.5 tone pot fi si anvelope de vara pe fata, ca directia nu mai conteaza, doar tractiunea ...:rofl:
Ma intreb daca militianul poate deosebi o guma de vara de una de iarna... Nu de alta dar am niste prieteni in China care pot contraface si marca in fals in orice produs, inclusiv anvelope :rofl:

P.S. Am vazut deja la cineva anvelope auto cu desen clar de vara (ploaie/apa), insa marcate ca fiind de iarna :) Buna afacere!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
ContSters184021, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope pentru zapada lemia50 lemia50 Buna ziua.Pana la urma ,cand devin obligatorii anvelopele de zapada,incepand cu 1 noiembrie sau la circulatie pe drumuri cu zapada?Am inteles ca legea se ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie! ionutpiscot ionutpiscot buna seara,cine poate sa mi spuna si mie cum sta treaba cu anvelopele de iarna?daca nu e zapada se da amenda in cazul in care nu am pe masina anvelope de ... (vezi toată discuția)
Anvelope de iarna Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Anvelopele de iarna pentru autoturisme trebuie obligatoriu montate acum cu 1 noiembrie (asa zicea ... (vezi toată discuția)