avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intampinarea...ce se spune in ea in cazul unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intampinarea...ce se spune in ea in cazul unei mosteniri?

cum se formuleaza o intampinare in cazul unei mosteniri?
Cel mai recent răspuns: Raluca Nita , Consilier juridic 11:31, 26 Octombrie 2011
Asa cum ati invatat la scoala, intampinarea este prevazuta in art. 115-118 din C. pr.civ.

Intampinarea trebuie sa cuprinda:

1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
4. Semnatura.
multumesc. as mai avea o ultima intrebare referitor la asta..la ce se refera exceptiile de procedura?

Uffffffff........... domniosara consilier juridc.

Ce ar zice dl. prof. de Drept procesual civil daca ar vedea intrebarea pe care ai pus-o?


"Exceptia procesuala e unul din mijloacele prin care, în conditiile legii, partea interesata, procurorul sau instanta din oficiu, invoca în cadrul procesului civil, si fara a pune în discutie fondul dreptului, neregularitati procedurale (privitoare la compunerea instantei, competenta acesteia, ori la actele de procedura) sau lipsuri referitoare la dreptul la actiune, urmarind, dupa caz, declinarea competentei, amânarea judecatii, refacerea unor acte, anularea ori respingerea cererii"
multumesc pt raspuns..eu lucrez la o societate ca si translator ,,dar prestez si munca de consilier juridic,,deci partea juridica imi este inca putin necunoscuta de aceea adresez astfel de intrebari..sa-mi fie cu iertare:D:D):):) multumesc pentru rabdare si pt rapsunsuri. V-as ruga sa-mi spuneti daca sunteti amabil ce carti as putea sa consult pentru materia comerciala? de unde as [utea sa ma informez cum sa solutionez anumite litigii..etc...multumesc anticipat
Stimată doamnă,

Referitor la procesul privind moștenirea, eu unul nu aș face doar întâmpinare, cât și cerere reconvențională ( mai ales!!!) - invocând drepturi proprii.

In materie comercială recomand cursurile domnului Stanciu Cărpenaru, sunt excelente. Totuși, în privința litigiilor...se cere experiență. Recomand însă Tratatul de procedură civilă al domnului Viorel Mihai Ciobanu, iar pentru modele de cereri, Ghidul Juristului, dar numai ca punct de plecare.

Atenție: procesele de drept comercial își însușesc o bună parte din procedura civilă!

Succes.

Alte discuții în legătură

Andosare translativa/pignorativa ContSters213025 ContSters213025 Buna ziua, Invat pentru un examen important si neavand o specializare juridica, am dat peste termenii de mai sus, andosare translativa/pignorativa (de ... (vezi toată discuția)
Exceptia de prematuritate? cornelius26 cornelius26 Buna seara! Va retin atentia cu o speta.. Doua familii isi partajeaza o suprafata de teren...asupra terenului ambele familii au o cota indiviza de ... (vezi toată discuția)
Mari probleme intr-o societate comericala!!!! lifeforrent lifeforrent Va implor dati-mi si mie raspunsurile corescte pentru aceasta sitautie...va implorrrrr este o chestie de viata si moarte va rogggggg extrem de ... (vezi toată discuția)