avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe profit octombrie 2011
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe profit octombrie 2011

buna ziua
am o nelamurire
daca in primele 2 trimestre am platit impozit pe profit in total de 953 lei iar in trim 3 am pierdere de 18.000 lei in contabilitate mai inregistrez cumva 691= 4411 -953 lei ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Alexandrescu , Contabil 21:45, 27 Noiembrie 2011
Pierderea nu o mai inregistrati. Acel cont 691 cuprinde strict ce se plateste ca si impozit pe profit in timpul anului fiscal si care e considerata cheltuiala.
Trebuie sa inregistrati acea stornare. 691 = 441 cu minus

Contul 441 cuprinde ceea ce s-a platit, contul 691 cuprinde ceea ce datorati. Intre cele 2 pot exista diferente.
multumesc pentru raspunsuri :) doua pareri diferite :)
am mers pe varianta d-lui george_neagu si nu am mai facut inregistarea am considerat ca vom regla conturile la sfarsitul anului

sper sa nu avem probleme

va multumesc inca odata o zi minunata
Se regleaza la sfarsitul anului.
Nu aveti ce probleme sa aveti, atata timp cat calculele sunt corecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit platit in plus aura.radulescu aura.radulescu Bună ziua! Sunt începător pe forum.Pentru eventualele greșeli, îmi cer scuze aniticipat. Am o problemă la firmă.În trim. 4 al anului 2007 am avut ... (vezi toată discuția)
Reglare impozit micky81bv micky81bv buna ziua am si eu nevoie de putin ajutor in trim 1 am avut profit, pt care am declarat impozit 21 ron in decl 100. cum aveam de recuperat de anul trecut 311 ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit - calcul trim 4 ?? cristiana ionescu cristiana ionescu #-o Cred ca gandesc prea mult si nu mai stiu sa scriu cifrele . Cazul meu este urmatorul: Societatea mea ,in trim 1 a avut imp.profit 0,in trim 2 am declarat ... (vezi toată discuția)