avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

AM UN SRL INFIINTAT IN IUNIE 2011
IN 17.08.2011 M-AM INREGISTRAT CA PLATITOR DE TVA -TRIMESTRIAL , DAR EU AM CUMPARAT MARFA IN 01.08.2011 CU TVA, PE CARE O VIND LA SFIRSITUL LUNII
FACTURA CUMPARATA INAINTE SA DEVIN PLATITOR O PRIND IN DECONTUL DE TVA LA DEDUCERI????????
MULTUMSC:((

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:07, 25 Octombrie 2011
in momentul inregistrarii ca platitor de tva aveti dreptul la ajustarea tva aferenta achizitionarii marfii aflate in stoc (deci nu toata marfa, numai cea nevanduta pana la 17.08.2011)
acasta ajustare(deducere) se reflecta in decontul trimestrului 3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare stoc de marfa la o firma care a devenit platitoare tva mariax2014 mariax2014 Buna ziua, Ajustarea stocului de marfa la o firma care a devenit platitoare TVA se inregistraza prin : 4426=371 ; 371=4428 ; 378=4428 ; TVA inregistrat ... (vezi toată discuția)
Nedumerire : se plãteºte tva la stocul de marfã la suspendare activitate ? copacel copacel Bună ziua Situaţia mea : trebuie să suspend activitatea societăţii pentru o perioadă de un an. Deţin un magazin cu scule, unelte, etc...(adică produse ... (vezi toată discuția)
Trecere de la platitor tva la neplatitor tva expro expro cu 01.02.2011, o soc. com devine neplatitoare de tva, iar cei de la finante tot atrag atentia asupra stocurilor de marfa existente in balanta la 31.12.2010 ... (vezi toată discuția)